Híreink

Tiltanák a kamionok behajtását Budapestre

2007. szeptember 26.

Az MSZP Budapesti Tanácsa kezdeményezést indított a budapesti tehergépjármű-forgalom radikális csökkentésére. Terveik szerint a kamionok csak kivételes esetekben, engedéllyel és útdíj megfizetésével használhatnának a fővárosi utakat.

Bővebben

Duplájára drágulhat a kötelező biztosítás

2007. szeptember 26.

Magyarországon is kiegyenlítődik a casco és a kötelező biztosítás díja. Szakértők szerint legalább duplájára drágulnak a kötelező biztosítások itthon a következő években.

Bővebben

2010-től kötelező lenne a segélyhívó az autókban

2007. szeptember 26.

Az Európai Bizottság 2010-től alapfelszereltséggé kívánja tenni az eCall elnevezésű európai intelligens segélyhívó-rendszert a közúti gépjárművekben, melynek segítségével több ezer életet lehetne évente megmenteni

Bővebben

Már nem kell az autópálya-matrica

2007. augusztus 30.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Csak az államra vár, hogy megszüntesse az autópálya-matricát. A cég rendszere már felkészült a kizárólag elektronikus ellenőrzésre.

Bővebben

Emelkednek a németországi útdíjak

2007. augusztus 30.

Bár a személyautók még mindig díjmentességet élveznek a német autópályákon, a 12 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárműveknek 2005 óta már fizetniük kell az úthasználatért, ami szeptembertől sajnos tovább drágul.

Bővebben

Új magyar szuperüzemanyag

2007. augusztus 30.

Magyar szakemberek a korábbiaknál környezetkímélőbb üzemanyagot állítottak elő. Az új biodízel önmagában is képes a járművek működtetésére.

Bővebben

Mostantól egységes díjakon „roamingolhatunk”

2007. augusztus 29.

Szeptember végétől már nem okoz gondot a külföldre utazók egyik leggyakoribb kérdésére, a „Vajon mennyibe került nekem ez a hívás?” –ra való válasz megtalálása, az egységes roaming-díjak bevezetésének köszönhetően.

Bővebben

Új szolgáltatások a K&V szervizüzemében

2007. augusztus 29.

Flottánk folytonos biztonságát, karbantartását szolgáló szervizüzemünk eddig is széleskörű szolgáltatásrendszerrel várta a személy- és tehergépjárműveket, augusztustól pedig tovább bővítettük tevékenységeinket.

Bővebben

A GPS-ről a K&V-nél és általában

2007. július 25.

Júliusban befejeztük a K&V teljes flottájába a GPS beszerelését. A műholdas követés egyre több fuvarfeladat követelménye, mivel a megbízó így minden percben tájékoztatást kaphat arról, hogy hol tart az akár többmilliós értékű rakománya. A GPS ezen a közismert funkción kívül azonban még számos adatot, információt közöl a járműről, mellyel nagymértékben hozzájárul a jármű és rakománya biztonságának növeléséhez, a különféle költségek csökkentéséhez, a versenyképesség növeléséhez.

Bővebben

Átadták az új Duna-hidat

2007. július 25.

Elkészült Magyarország legdrágább, legszélesebb, leghosszabb hídja. Az 54 milliárd forintos költséggel épült világcsúcs méretű új Duna-hidat hivatalosan hétfőn adták át.

Bővebben

Lesz-e Magyarországból regionális logisztikai központ?

2007. július 25.

Magyarország a kelet-közép-európai régió logisztikai központja lehetne, állítják egyesek. Mások szerint ez a hajó már elúszott, szintén mások szerint az utolsó pillanatban vagyunk, hogy a szomszédos országok el ne vegyék előlünk ezt az egész gazdaság fejlődése szempontjából kihagyhatatlan lehetőséget.

Bővebben

K&V Rallye

2007. július 25.

A K&V járművek melletti elhivatottságát és profizmusát mutatja, hogy motocross csapata mellett - melyről korábbi cikkünkben már említést írtunk – ’98 óta működik rali csapata is.

Bővebben