Híreink

Vége a gyorshajtásnak Budapesten

2008. január 29.

Bár legtöbbször a dugó jelent problémát Budapesten, azért a gyorshajtás sem elhanyagolható. A főváros vezetése úgy döntött, besegít a rendőröknek és traffipaxokat vásárolnak.

Bővebben

Idén a kisebb járművekre is kiterjed a díjfizetés

2008. január 29.

2008. január 1-től Magyarországon kiszélesedett az útdíjfizetésre kötelezett járművek köre: idén már a kisebb járművekre is kiterjed a díjfizetés.

Bővebben

Vezethetünk-e ideiglenes jogosítvánnyal?

2008. január 29.

Több okmányiroda eddig tévesen tájékoztatta az ügyfeleket mondván, hogy az irodától kapott igazolással lehet járművet vezetni.

Bővebben

Heves megyei TOP 50 - mi is ott vagyunk

2007. december 19.

Heves megyében idén első alkalommal került sor a top 50 cég listájának összeállítására, melybe a megye 50 legmeghatározóbb és legeredményesebb gazdálkodó szervezeteit válogatják be.

Bővebben

Hólánc-használati kötelezettség különböző országokban

2007. december 19.

Télen is sokan utazunk külföldre, leginkább síelni vagy akár üzleti célból. Mindenképp készüljünk fel a csúszós utakra, és egy biztos: tegyünk hóláncot az autónkba, mert használatát a legtöbb európai ország jogszabálya megköveteli.

Bővebben

Egy hetük van a kamionoknak Budapesten

2007. december 19.

Célegyenesbe került a budapesti teherforgalom korlátozása: a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt az új zónarendszer kialakításáról - mondta az MSZP budapesti elnöke.

Bővebben

A téli vezetés "aranyszabályai"

2007. november 29.

Reméljük, már mindenki átváltott téli gumiabroncsokra, ez azonban önmagában nem elég még ahhoz, hogy minden veszélyt elkerülhessünk, amit a csúszós utak okoznak. Cikkünkben igyekeztünk néhány hasznos téli vezetési tanácsot összegyűjteni Olvasóink számára.

Bővebben

Karácsonytól szabad az út „Európába”

2007. november 29.

Bár december elején az Európai Unió Parlamentjének is jóvá kell még hagynia a tervet, Brüsszelben már hetek óta tényként beszélnek arról, hogy december 21-től a 2004. áprilisában csatlakozott tíz tagállam közül kilenc beléphet a schengeni övezetbe.

Bővebben

Kevesebb teherautó Budapesten

2007. november 29.

Jövőre tízszeresére emelkedhet a teherautók behajtási engedélyének díja a fővárosba. Az így beszedett összegből egyebek közt P+R parkolókat építenének, mindezek hatására a közlekedési dugó is csökkenhet Budapesten.

Bővebben

Küzdelem az elalvásos balesetek ellen

2007. november 29.

Számos baleset történik hazánkban azért, mert a vezetők fittyet hánynak a fáradtságra. Persze a legjobb megelőzés a pihenés, de lássuk, milyen egyéb eszközöket próbálnak bevetni a vezetés közbeni elalvás ellen.

Bővebben

Mi is felkészültünk a télre

2007. november 29.

Partnereink árujának pontos és biztonságos megérkezését a csúszós téli utaknak sem szabad megakadályoznia. Ezért szervizüzemünk befejezte flottánk téli közlekedésre való felkészítését. Felszerelésre kerültek a téli gumiabroncsok, és előkészítettük a hóláncokat minden járművünk számára.

Bővebben

Elkészült a közúti fuvarozók piachoz és szakmához jutását szabályozó EU rendelet

2007. október 30.

Elkészült a közúti fuvarozók piachoz és szakmához jutását szabályozó EU rendelet, amelynek célja, hogy tiszta, versenysemleges kereteket teremtsen az unió mintegy 580 ezer fuvarozó vállalkozásának.

Bővebben
48 49 50 51 52 53 54 55 56