Híreink

Nyári közlekedési korlátozások

2007. június 13.

Június 15-től életbe lép a tehergépjárművek számára a nyári tilalmi rend, mely szerint szinte a teljes hétvégén át tilos a magyarországi közutakon közlekedniük.

Bővebben

Az állam milliárdokat kénytelen visszafizetni az autósoknak

2007. június 13.

Még augusztus 13-ig beadhatják kérelmüket a regisztrációs adó visszaigénylésére azok, akik 2004. május 1. és 2005. december 31. között vásároltak használt autót. Eddig 12 ezer jármű után, kamatokkal együtt 2,9 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a vám- és pénzügyőrség.

Bővebben

Bővítettük kisteherautó kapacitásunkat is

2007. június 13.

A nyerges szerelvények beszerzését követően bővítettük tehergépjármű parkunkat is. Május végén került üzembehelyezésre egy új 6,4 tonnás és egy 3,4 tonnás IVECO típusú gépkocsi.

Bővebben

Kamionutakat vágnak a Nagy Falba

2007. június 13.

A kínai műemlékvédelmi hivatal vizsgálatot indított néhány bányavállalat ellen, amelyeket azzal vádolnak, hogy elbontották a Nagy Fal egy részét. Így vágtak ugyanis utat, hogy a teherautóik elkerülhessék az útdíj fizetését.

Bővebben

Mit vihetünk magunkkal? – vámszabályok az EU-n belül és kívül

2007. június 13.

Külföldi nyaralásra készülődvén érdemes tájékozódni, milyen termékeket pakolhatunk a csomagba, nehogy a határon kellemetlen meglepetés érjen.

Bővebben

A harmadosztályú utakat is fizetőssé tennének Csehországban

2007. június 1.

Az autópályák és a gyorsforgalmi utak mellett Csehországban a közeljövőben fizetőssé teszik az első-, másod-, és harmadosztályú utakat is - ebben egyezett a közlekedési tárca az egyes régiók elöljáróival szerdán Prágában.

Bővebben

Megérkeztek az új vontatókhoz tartozó pótkocsik

2007. május 22.

A K&V tavaszi jelentős gépjárműflotta-fejlesztése keretében májusban megérkeztek új pótkocsijaink is: 6 db KÖGEL tipusú ponyvás nyerges és 4 db SCHMITZ tipusú dobozos félpótkocsival bővült teherkapacitásunk.

Bővebben

Horvát cég éptheti az M7-es utolsó szakaszát

2007. május 22.

Nyolc pályázó közül a horvát Hidroelektra Niskogradnija tette a legjobb ajánlatot az M7-es utolsó, még hiányzó, a Mura folyó feletti hidat tartalmazó Letenye-országhatár közötti szakaszának megépítésére.

Bővebben

Április 1-jétől új fizetős útszakaszok

2007. május 22.

Áprilistól az autópályákon kívül több főútvonal is fizetőssé vált a D4 kategória járművei számára, ami nem csak a fuvarozók életét nehezíti meg, de néhány érintett települését is. Lássuk melyek ezek a szakaszok.

Bővebben

A K&V műszaki vizsgállóállomásán az új feltételeknek megfelelőn folytatódik a műszaki vizsgáztatás

2007. május 21.

A műszaki vizsgálóállomásoknak 2007. május 1-től biztosítania kell az integrált vizsgálatot is támogató műszaki vizsga-szoftver működtetéséhez szükséges technikai, technológiai és humán feltételeket. A feltételek maradéktalan teljesüléséig a műszaki vizsgáztatás tevékenység végzésének joga felfüggesztésre kerül.

Bővebben

Drágul az autópálya Ausztriában

2007. május 21.

Ausztriában drágul az autópálya-használat július 1-jétől: átlagosan 4,2 eurócenttel kilométerenként, a jelenlegi 22,7 centről 26,9 centre - jelentette be közös sajtótájékoztatón hétfőn Alfred Gusenbauer kancellár és Werner Faymann közlekedési miniszter.

Bővebben

Változások a KRESZ-ben

2007. május 17.

A 2007. április 1-jei új módosító jogszabály értelmében ez évben különböző változások lépnek életbe a KRESZ-ben. Ezek közül a legfontosabbakat gyűjtöttük most össze.

Bővebben
51 52 53 54 55 56