Híreink

Emelkednek a németországi autópályadíjak

2008. november 25.

A német parlament felsőháza novemberben elfogadta a teherautók pályadíjának jelentős mértékű emelését. Az új díjak 2009. január 1-től lesznek érvényesek, és sajnos tovább növelik az európai fuvarozók utóbbi időkben egyébként is súlyosbodó terheit.

Bővebben

Sebességmérő kamerák az autópályákon

2008. november 25.

Több mint egy tucat sebességmérő kamerát helyezett forgalomba az Állami Autópálya Kezelő a hozzá tartozó gyorsforgalmi utakon, ezzel igyekezvén sebességcsökkentésre bírni a szágulozást kedvelő autósokat.

Bővebben

A látás hónapja

2008. október 15.

Felmérések szerint minden ötödik embernek van valamilyen látási zavara, mely a vezetésben akadályozza, pedig a vezetés közbeni kritikus döntéseink 90%-át látásunkra alapozva hozzuk. A látszerész szakma ezért szigorított szemvizsgálatokat ösztönöz, melyek jogosítványunk megtartására is kihathatnak. Október a látás hónapja, ezért egy országos akció keretében több helyen is ingyenes látásvizsgálatot kérhetünk. Ne szalasszuk el a lehetőséget!

Bővebben

Elkészült a horvát-magyar híd

2008. október 15.

A terhelési és műszaki próbákat már kiállta, a forgalomnak pedig jövő hét szerdán adják át a Mura-hidat, vagyis - nevezzük most már leendő nevén – a Zrínyi-hidat.

Bővebben

Közlekedési tilalom változás az október 23-i ünnep kapcsán

2008. október 15.

Az október 23-i állami ünnephez igazodva változik a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikra vonatkozó közlekedési tilalom.

Bővebben

Mindenszentek vagy Halloween?

2008. október 15.

November elseje 2000. óta ismét munkaszüneti nap, így méginkább van esély arra, hogy a hagyomány - mely szerint e napon kimegyünk a temetőbe, hogy eltávozott szeretteinkre emlékezzünk, sírjaikon gyertyát gyújtsunk - fennmaradjon az egyre jobban teret nyerő amerikai Halloween mulatságok mellett. De hogyan kapcsolódhat össze egy kelta és egy katolikus ünnep, és egyáltalán mit jelent az, hogy ’mindenszentek’?

Bővebben

Téli felkészítés a K&V flottájánál

2008. október 15.

A K&V szervizüzemében elkezdődött a tehergépjárművek téli felkészítése. Cégünk előrelátóan gondoskodik a járművek biztonságos közlekedéséről a téli időszakban is az időjárás okozta kellemetlenségek lehetőség szerinti kiköszöbölésére.

Bővebben

Németország: tervezett autópályadíjak 2009-től

2008. október 15.

Most már szinte bizonyos, hogy a német parlament elfogadja az autópályadíjak 2009. január 1-től történő jelentős mértékű emelését a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre.

Bővebben

Azonnali autópálya útinform egy sms díjáért

2008. október 15.

Várható-e dugó, mekkora a forgalom, milyen gyorsan tudunk majd haladni a pályán? – ezekre a kérdéseinkre ma már gyorsan választ kaphatunk az ÁAK Zrt. sms szolgáltatása segítségével.

Bővebben

Elkészült az M6-os új, ingyenes szakasza

2008. szeptember 24.

Szeptember 24-től már az M6-os is becsatlakozik az M0-ra, elkészült ugyanis az új pályaszakasz, melyen már a Dunaújváros felől érkező tranzitforgalom is egyből a körgyűrűre hajthat fel.

Bővebben

Hűtős kistehergépjárművel bővítettük flottánkat

2008. szeptember 24.

Szeptemberben tovább bővült kistehergépjármű-kapacitásunk egy 16 paletta, 2,8 tonna teherbírású hűtős felépítményű járművel. Így a hűtött-fűtött áruk eddigi komplett, nyerges kamionnal való fuvarozása mellett most már kisebb mennyiségű temperált áruk szállítását is biztosítani tudjuk régi és új ügyfeleink számára.

Bővebben

30-as sebességkorlátozás a zebrák előtt

2008. szeptember 24.

Már a KRESZ átfogó módosítása előtt szeretne néhány új szabályt bevezetni a rendőrség. Ezek főleg a gyalogosok és a kerékpárosok védelmét szolgálnák, ezzel is vállalva a halálos balaesetek számának csökkentésére való törekvést.

Bővebben
44 45 46 47 48 49 50 51 52