Híreink

Németország: tervezett autópályadíjak 2009-től

2008. október 15.

Most már szinte bizonyos, hogy a német parlament elfogadja az autópályadíjak 2009. január 1-től történő jelentős mértékű emelését a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre.

Bővebben

Azonnali autópálya útinform egy sms díjáért

2008. október 15.

Várható-e dugó, mekkora a forgalom, milyen gyorsan tudunk majd haladni a pályán? – ezekre a kérdéseinkre ma már gyorsan választ kaphatunk az ÁAK Zrt. sms szolgáltatása segítségével.

Bővebben

Elkészült az M6-os új, ingyenes szakasza

2008. szeptember 24.

Szeptember 24-től már az M6-os is becsatlakozik az M0-ra, elkészült ugyanis az új pályaszakasz, melyen már a Dunaújváros felől érkező tranzitforgalom is egyből a körgyűrűre hajthat fel.

Bővebben

Hűtős kistehergépjárművel bővítettük flottánkat

2008. szeptember 24.

Szeptemberben tovább bővült kistehergépjármű-kapacitásunk egy 16 paletta, 2,8 tonna teherbírású hűtős felépítményű járművel. Így a hűtött-fűtött áruk eddigi komplett, nyerges kamionnal való fuvarozása mellett most már kisebb mennyiségű temperált áruk szállítását is biztosítani tudjuk régi és új ügyfeleink számára.

Bővebben

30-as sebességkorlátozás a zebrák előtt

2008. szeptember 24.

Már a KRESZ átfogó módosítása előtt szeretne néhány új szabályt bevezetni a rendőrség. Ezek főleg a gyalogosok és a kerékpárosok védelmét szolgálnák, ezzel is vállalva a halálos balaesetek számának csökkentésére való törekvést.

Bővebben

Szent Mihály hava

2008. szeptember 24.

Szeptember hónap ismét egy nagy fordulópont az évben, ekkor ér igazán véget a nyár, kezdődik a hidegebb időszak, minden újra megváltozik. Az első őszi harmincnapos hónap, melynek 22-23. napján a Nap a Mérleg jegyébe, s egyúttal az őszi napéjegypontba lép. A hiedelmek, hagyományok mégsem nagyobbrészt a napéjfordulóhoz, hanem a hónap végéhez, Szent Mihály napjához kötődnek.

Bővebben

Az ittas vezetőnél is van veszélyesebb

2008. szeptember 24.

Egy brit kutatóintézet szerint sokkal veszélyesebbek azok a vezetők, akik menetközben SMS-t írnak, mint akik ittasan ülnek a volán mögé.

Bővebben

Szigorodhat a jogosítványszerzés feltétele

2008. szeptember 24.

Az oktatók és a rendőrség is egyetért abban, hogy szükség van a felelőtlenül vezetők kiszűrésére. Ezért a vezetői engedély megszerzését a tervek szerint újabb vizsgákhoz és feltételekhez kötnének.

Bővebben

Újabb pótkocsik érkeztek

2008. augusztus 13.

A K&V a nyár folyamán tovább bővítette pótkocsi kapacitását. Augusztusig 6 db új megatrailer és 4 db dobozos felépítményű pótkocsink érkezett. A fejlesztéssel célunk gépjárműparkunk korszerűsítése és kapacitásbeli bővítése.

Bővebben

Végre a horvát határig ér az M7-es

2008. augusztus 13.

Augusztus 19-től birtokukba vehetik az autósok az M7-es eddig még hiányzó szakaszát, így most már Budapesttől egészen Letenyéig autópályán utazhatunk.

Bővebben

Augusztus 15. munkaszüneti nap

2008. augusztus 13.

Tévedés ne essék, mi dolgozunk 15-én, azonban hamar feltűnhet, hogy Európában több helyen leáll ilyenkor a munka. Utánajártunk, mit ünnepelnek ilyenkor kontinensünk ezen országaiban, és mi magyarok miért 20-án pihenünk 15. helyett.

Bővebben

Fix traffik a nulláson

2008. augusztus 13.

Hamarosan kénytelen lesz minden autós betartani az M0-áson a sebességkorlátozásokat, ugyanis az autópálya kezelő és a rendőrség fix traffipaxok kihelyezésére készül.

Bővebben
46 47 48 49 50 51 52 53 54