Híreink

Fővárosi behajtási tilalom – kinek az érdekét szolgálja?

2008. március 6.

Tisztább levegő, csökkenő forgalmi dugók, élhetőbb környezet, új parkolók – a propaganda szöveg megfelelő, de vajon mik lesznek a valós hatásai a budapesti behajtási korlátozásnak a kereskedelmi cégekre és a fogyasztókra, kiknek életminőségét a rendelet javítani szándékozik

Bővebben

A nehéz tehergépkocsik közlekedésének 2008. márciusi-áprilisi korlátozása Magyarországon

2008. március 6.

A tavasz beköszöntével újra hatályba lépnek hazánkban a hétvégi forgalom-korlátozások. Tájékoztatásul összegyűjtöttük a március-április hónapi korlátozások időszakszait.

Bővebben

Sebességhatár-emelés márciustól

2008. március 6.

Hamarosan az ország 25 útszakaszán száguldhatunk gyorsabban anélkül, hogy a szabályokat áthágnánk vele.

Bővebben

Veszélyesek a hazai autópályák

2008. március 6.

Felmérések szerint európai viszonylatban hazánk élen jár az autópályákon történt balesetek számában. Svájc a legbiztonságosabb.

Bővebben

A számla kibocsátására vonatkozó ÁFA-törvény változásáról

2008. január 29.

A 2007. évi CXXVII ÁFA tv. X. Fejezet 163. § - 164. §kimondja, hogy az adóalany a számla kibocsátásról legkésőbb a teljesítéstől számított 15 napon belül köteles gondoskodni. A törvénymódosítás maradéktalan teljesítése érdekében együttműködésre szeretnénk kérni Partnereinket.

Bővebben

Tiltakozás a fővárosi teherforgalom korlátozása ellen

2008. január 29.

Több fuvarozó, vállalkozó és ipartestületi szövetség fejezte ki tiltakozását a főváros tehergépjármű behajtási rendszer megváltoztatására és a behajtási díj mértékének drasztikus emelésére vonatkozó rendelete ellen, mely szerintük a fuvaros, iparos, kereskedő és szolgáltató vállalkozások tízezreit kilátástalan helyzetbe hozza.

Bővebben

Vége a gyorshajtásnak Budapesten

2008. január 29.

Bár legtöbbször a dugó jelent problémát Budapesten, azért a gyorshajtás sem elhanyagolható. A főváros vezetése úgy döntött, besegít a rendőröknek és traffipaxokat vásárolnak.

Bővebben

Idén a kisebb járművekre is kiterjed a díjfizetés

2008. január 29.

2008. január 1-től Magyarországon kiszélesedett az útdíjfizetésre kötelezett járművek köre: idén már a kisebb járművekre is kiterjed a díjfizetés.

Bővebben

Vezethetünk-e ideiglenes jogosítvánnyal?

2008. január 29.

Több okmányiroda eddig tévesen tájékoztatta az ügyfeleket mondván, hogy az irodától kapott igazolással lehet járművet vezetni.

Bővebben

Heves megyei TOP 50 - mi is ott vagyunk

2007. december 19.

Heves megyében idén első alkalommal került sor a top 50 cég listájának összeállítására, melybe a megye 50 legmeghatározóbb és legeredményesebb gazdálkodó szervezeteit válogatják be.

Bővebben

Hólánc-használati kötelezettség különböző országokban

2007. december 19.

Télen is sokan utazunk külföldre, leginkább síelni vagy akár üzleti célból. Mindenképp készüljünk fel a csúszós utakra, és egy biztos: tegyünk hóláncot az autónkba, mert használatát a legtöbb európai ország jogszabálya megköveteli.

Bővebben

Egy hetük van a kamionoknak Budapesten

2007. december 19.

Célegyenesbe került a budapesti teherforgalom korlátozása: a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt az új zónarendszer kialakításáról - mondta az MSZP budapesti elnöke.

Bővebben