Híreink

2008-as júliusi közlekedési korlátozás Magyarországon

2008. július 17.

Június 15-étől Magyarországon kezdetét vette a nehéztehergépkocsik közlekedési korlátozásának nyári rendje. Könnyebbség viszont a külföldről hazaérkező gépkocsivezetőknek, hogy a hazatérő, a határátkelőhelytől a magyarországi telephelyére közlekedő magyar fuvarozók számára szombaton 8 órától szombaton 15 óráig átmenetileg felfüggesztette a közlekedési korlátozást.

Bővebben

Az EU nem támogatja az olcsóbb üzemanyagot

2008. július 17.

Az Európai Bizottság írásban is elutasította Magyarországnak a gázolaj jövedéki adójának csökkentésére vontakozó derogációs kérelmét. A válaszlevél szerint a a kért intézkedés ellentétes lenne az általános és hosszú távú EU stratégiával.

Bővebben

Új integrált irányítási rendszer bevezetése a K&V-nél

2008. június 18.

Megtörtént cégünk integrált irányítási rendszerének az MSZ EN ISO 9001:2001 és az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány követelményei szerinti átalakítása, melynek működtetése kiterjed a nemzetközi árufuvarozás és szállítmányozás területére, valamint szervizüzemünk gépjárműjavitás, környezetvédelmi felülvizsgálat, és előzetes gépjárműfenntartói vizsgálati tevékenységeire. Külső auditálásra e hónapban kerül sor a K&V Kft-nél.

Bővebben

Jövőre könnyebb lesz lejutni az Adriára

2008. június 18.

Az Isztriai-félszigetre tartó autóutat júliusra autópályává szélesítik, a csaknem a dél-dalmáciai Makarskáig érő horvát A1-es autópályán pedig 2009-re készül el a ma még egy-egy sávos Mala Kapela és Sveti Rok alagút párja, megszüntetve ezzel a nyaranként nem ritkán 20 kilométeres torlódásokat.

Bővebben

Sarlós Boldogasszony napja

2008. június 18.

Míg ma legtöbben ilyenkor veszik ki hosszú szabadságukat egy nyaralással egybekötött pihenésre, a régi embereknek július hava jelentette a mezei munkák dandárját, az aratást. Tőlük bizonyára ma is sokat tanulhatnánk arról, hogy hogyan lehet a fáradságos munkában is az ünnepet megtalálni, megszentelni azt, és az eredményének együtt örülni.

Bővebben

Idén durván szigorodott a szabálysértési pontrendszer

2008. június 18.

Lassan fél éve szigorodott meg drasztikusan a közlekedési szabálysértési pontrendszer: ami ezelőtt egy büntető pontot ért, az az idén már hármat.

Bővebben

Már itthon is vásárolhatunk cseh és szlovák matricát

2008. június 18.

Az osztrák mellett május közepétől már a cseh és szlovák autópályamatricák is megvásárolhatóak itthon, igaz, még csak az Állami Autópálya Kezeleő Zrt. ügyfélszolgálati irodáin.

Bővebben

Szent Iván-éji álom

2008. május 30.

Szent Iván éjjeléről nem csak Shakespeare vígjátéka jut eszünkbe, hanem ezen az estén kicsit mindenki lázba jön, mert ekkor van fenn legtovább a nap az év során, s mint Shakespeare művében is, ez a szerelmi mágia, a varázslás és a bűbáj éjszakája. Nem csoda, ha ehhez a naphoz köthetően Európa minden részén kialakultak különböző népi szokások, melyek közül némelyek ma is élnek, de legalábbis mindenképp megéri felidézni őket.

Bővebben

Júniusban ideiglenesen visszaáll az ellenőrzés az osztrák határokon

2008. május 30.

Újra szigorú ellenőrzésekre számíthatunk az osztrák határokon a júniusi Labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt.

Bővebben

5 db új dobozos pótkocsink érkezik

2008. május 30.

Júniusban újabb 5db dobozos felépítménnyel rendelkező félpótkocsival bővítjük gépparkunkat. A pótkocsik 34 paletta, 24 tonna és 94 m3 áru szállítására alkalmasak. Reméljük, hogy az új pótkocsikkal nem csak a már meglévő, hanem az újonnan felmerülő igényeket is kielégíthetünk a dobozos felépítményt igénylő árufuvarozásra.

Bővebben

Mit (nem) vihetünk magunkkal a nyaralásra?

2008. május 30.

Hány üveg bort tehetünk a csomagtartóba, itthonról vigyük-e a húst a babgulyáshoz, és vajon a macska nem felejtette-e el berakni az útlevelét? Néhány hasznos infó ahhoz, hogy mit vihetünk és mit hozhatunk haza egy nyaralás alkalmával.

Bővebben

Jön a szlovén autópálya-matrica

2008. május 30.

Július elsejétől Szlovénia is bevezeti a matricás rendszert. Gyorsul a közlekedés, de sajnos most már itt is drágábban utazhatunk.

Bővebben
46 47 48 49 50 51 52 53 54