Híreink

Idén durván szigorodott a szabálysértési pontrendszer

2008. június 18.

Lassan fél éve szigorodott meg drasztikusan a közlekedési szabálysértési pontrendszer: ami ezelőtt egy büntető pontot ért, az az idén már hármat.

Bővebben

Már itthon is vásárolhatunk cseh és szlovák matricát

2008. június 18.

Az osztrák mellett május közepétől már a cseh és szlovák autópályamatricák is megvásárolhatóak itthon, igaz, még csak az Állami Autópálya Kezeleő Zrt. ügyfélszolgálati irodáin.

Bővebben

Szent Iván-éji álom

2008. május 30.

Szent Iván éjjeléről nem csak Shakespeare vígjátéka jut eszünkbe, hanem ezen az estén kicsit mindenki lázba jön, mert ekkor van fenn legtovább a nap az év során, s mint Shakespeare művében is, ez a szerelmi mágia, a varázslás és a bűbáj éjszakája. Nem csoda, ha ehhez a naphoz köthetően Európa minden részén kialakultak különböző népi szokások, melyek közül némelyek ma is élnek, de legalábbis mindenképp megéri felidézni őket.

Bővebben

Júniusban ideiglenesen visszaáll az ellenőrzés az osztrák határokon

2008. május 30.

Újra szigorú ellenőrzésekre számíthatunk az osztrák határokon a júniusi Labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt.

Bővebben

5 db új dobozos pótkocsink érkezik

2008. május 30.

Júniusban újabb 5db dobozos felépítménnyel rendelkező félpótkocsival bővítjük gépparkunkat. A pótkocsik 34 paletta, 24 tonna és 94 m3 áru szállítására alkalmasak. Reméljük, hogy az új pótkocsikkal nem csak a már meglévő, hanem az újonnan felmerülő igényeket is kielégíthetünk a dobozos felépítményt igénylő árufuvarozásra.

Bővebben

Mit (nem) vihetünk magunkkal a nyaralásra?

2008. május 30.

Hány üveg bort tehetünk a csomagtartóba, itthonról vigyük-e a húst a babgulyáshoz, és vajon a macska nem felejtette-e el berakni az útlevelét? Néhány hasznos infó ahhoz, hogy mit vihetünk és mit hozhatunk haza egy nyaralás alkalmával.

Bővebben

Jön a szlovén autópálya-matrica

2008. május 30.

Július elsejétől Szlovénia is bevezeti a matricás rendszert. Gyorsul a közlekedés, de sajnos most már itt is drágábban utazhatunk.

Bővebben

Gyorsabban érhetünk le a Balatonra

2008. május 30.

Mintegy egyéves csúszással átadták a forgalomnak a Balatonakarattyát, Balatonkenesét és Balatonfűzfőt elkerülő 71-es főút 17,3 kilométeres tehermentesítő szakaszát.

Bővebben

Bevezetjük az ISO 14001:2005 környezetirányítási rendszert

2008. április 27.

Cégünknél áprilistól bevezetés alatt áll az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti környezetirányítási rendszer, melynek minden feltételét júniusig tervezzük megvalósítani. Bevezetésével igyekszünk a K&V minden szolgáltatási területén belül (nemzetközi fuvarozás, szervizüzem, üzemanyagtöltő-állomás) a legmodernebb környezetvédelmi normáknak megfelelni.

Bővebben

Jogsértő a behajtási rendelet

2008. április 27.

Jogellenesen szed útdíjat a teherfuvarozóktól a fővárosi önkormányzat, - állítja a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal - ezért 60 napot adott a közgyűlésnek, hogy visszavonja az ide vonatkozó rendeletét.

Bővebben

Új furgon érkezett

2008. április 27.

Partnereink egyre növekvő igénye miatt a kisebb mennyiségű áruk gyors fuvarozására tovább bővítettük kistehergépjármű flottánkat egy Volkswagen furgonnal. A furgon teherbírása 6 paletta és 1,5 tonna.

Bővebben

Pünkösdi rózsaszirmok

2008. április 27.

Pünkösdkor jól tudták a régiek, meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák elôtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet, imádkozni a bő termésért, gyermekáldásért. Pünkösd napjára minden felébred. Abbahagyja a lusta nyújtózást a világ, ember és állat párt keres. Nedvektôl duzzadnak a levelek, zsong és zsibong az élet..
Pünküsd a piros betűs naptári napjaink egyike, de ma már kevesen tudják, mit is, hogyan ünnepeltek ekkor a régiek.

Bővebben
46 47 48 49 50 51 52 53 54