Híreink

Lesz-e Magyarországból regionális logisztikai központ?

2007. július 25.

Magyarország a kelet-közép-európai régió logisztikai központja lehetne, állítják egyesek. Mások szerint ez a hajó már elúszott, szintén mások szerint az utolsó pillanatban vagyunk, hogy a szomszédos országok el ne vegyék előlünk ezt az egész gazdaság fejlődése szempontjából kihagyhatatlan lehetőséget.

Bővebben

K&V Rallye

2007. július 25.

A K&V járművek melletti elhivatottságát és profizmusát mutatja, hogy motocross csapata mellett - melyről korábbi cikkünkben már említést írtunk – ’98 óta működik rali csapata is.

Bővebben

Változik a kötelező biztosítás

2007. július 25.

Változik a biztosítási törvény. Ezentúl a biztosítóknak egymással kell megosztaniuk adataikat, ha az autós biztosítót vált.

Bővebben

Egyre többen vezetnek ittasan

2007. július 25.

Tartósan növekszik az ittas vezetők aránya Európában, legalábbis ezt mutatták a nyár eleji nemzetközi rendőrségi ellenőrzés júliusban nyilvánosságra került adatai.

Bővebben

Új korlátozások a szlovéniai kamionforgalomban

2007. július 20.

A muravidéki lakosság tiltakozását fejezte ki a vidéken napi mintegy 5000 kamion áthaladása miatt, minek hatására a hatóságok ígéretet tettek a kamionforgalom korlátozására.

Bővebben

Újabb sztráda-szakaszt adtak át Horvátországban

2007. június 29.

A Zágráb-Split- Dubrovnik autópálya újabb, 37 kilométeres szakaszát adta át szerdán Ivo Sanader horvát miniszterelnök a dél-adriai kikötőváros, Split után, Dugopoljénál.

Bővebben

Nyári közlekedési korlátozások

2007. június 13.

Június 15-től életbe lép a tehergépjárművek számára a nyári tilalmi rend, mely szerint szinte a teljes hétvégén át tilos a magyarországi közutakon közlekedniük.

Bővebben

Az állam milliárdokat kénytelen visszafizetni az autósoknak

2007. június 13.

Még augusztus 13-ig beadhatják kérelmüket a regisztrációs adó visszaigénylésére azok, akik 2004. május 1. és 2005. december 31. között vásároltak használt autót. Eddig 12 ezer jármű után, kamatokkal együtt 2,9 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a vám- és pénzügyőrség.

Bővebben

Bővítettük kisteherautó kapacitásunkat is

2007. június 13.

A nyerges szerelvények beszerzését követően bővítettük tehergépjármű parkunkat is. Május végén került üzembehelyezésre egy új 6,4 tonnás és egy 3,4 tonnás IVECO típusú gépkocsi.

Bővebben

Kamionutakat vágnak a Nagy Falba

2007. június 13.

A kínai műemlékvédelmi hivatal vizsgálatot indított néhány bányavállalat ellen, amelyeket azzal vádolnak, hogy elbontották a Nagy Fal egy részét. Így vágtak ugyanis utat, hogy a teherautóik elkerülhessék az útdíj fizetését.

Bővebben

Mit vihetünk magunkkal? – vámszabályok az EU-n belül és kívül

2007. június 13.

Külföldi nyaralásra készülődvén érdemes tájékozódni, milyen termékeket pakolhatunk a csomagba, nehogy a határon kellemetlen meglepetés érjen.

Bővebben

A harmadosztályú utakat is fizetőssé tennének Csehországban

2007. június 1.

Az autópályák és a gyorsforgalmi utak mellett Csehországban a közeljövőben fizetőssé teszik az első-, másod-, és harmadosztályú utakat is - ebben egyezett a közlekedési tárca az egyes régiók elöljáróival szerdán Prágában.

Bővebben
52 53 54 55 56 57 58