Híreink

Jogsértő a behajtási rendelet

2008. április 27.

Jogellenesen szed útdíjat a teherfuvarozóktól a fővárosi önkormányzat, - állítja a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal - ezért 60 napot adott a közgyűlésnek, hogy visszavonja az ide vonatkozó rendeletét.

Bővebben

Új furgon érkezett

2008. április 27.

Partnereink egyre növekvő igénye miatt a kisebb mennyiségű áruk gyors fuvarozására tovább bővítettük kistehergépjármű flottánkat egy Volkswagen furgonnal. A furgon teherbírása 6 paletta és 1,5 tonna.

Bővebben

Pünkösdi rózsaszirmok

2008. április 27.

Pünkösdkor jól tudták a régiek, meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák elôtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet, imádkozni a bő termésért, gyermekáldásért. Pünkösd napjára minden felébred. Abbahagyja a lusta nyújtózást a világ, ember és állat párt keres. Nedvektôl duzzadnak a levelek, zsong és zsibong az élet..
Pünküsd a piros betűs naptári napjaink egyike, de ma már kevesen tudják, mit is, hogyan ünnepeltek ekkor a régiek.

Bővebben

Készül az új KRESZ

2008. április 27.

Elkészült az új KRESZ: a Nemzeti Közlekedési Hatóság tervezete a 33 éve hatályos és legalább hússzor módosított szabályozást a tervek szerint 2009 első felében váltaná fel.

Bővebben

Júniusban megkezdik az M43-as építését

2008. április 27.

2010 augusztus végére a tervek szerint már Makóig utazhatunk autópályán. Az új 31,6 kilométeres szakaszt még idén júniusban elkezdik építeni.

Bővebben

Tovább bővítettük kisteherautó-kapacitásunkat

2008. március 27.

Márciusban újabb 6,4 tonna teherbírású gépjárművel bővítettük flottánkat. A bővítéssel célunk, hogy még hatékonyabban kielégítsük partnereink igényét kisebb árumennyiségük gyors és komplett fuvarozása iránt.

Bővebben

Tilos a "döcögő" előzés

2008. március 27.

Március 14-től tilos az előzés a tehergépjárművek számára az autópálya bizonyos szakaszain. A korlátozásra a közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedés megkönnyítése miatt volt szükség.

Bővebben

Uniós pénzből gyorsul a közlekedésfejlesztés

2008. március 27.

2009-től felgyorsul a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) megvalósítása. 2007-2013 között 1703,2 milliárd forintos keretből gazdálkodik a program, amely ezen mutató alapján a legnagyobb operatív program az Új Magyarország Fejlesztési Tervben.

Bővebben

Visszavonják a zéró tolerancia elvét?

2008. március 27.

Ha harmadára csökken az ittasan okozott balesetek száma, a rendőrség kezdeményezni fogja, hogy egy pohár sörrel vagy borral a magyar autósok is vezethessenek, de addig is inkább szigorításokat javasol.

Bővebben

A fővárosi behajtási rendelet módosításának fejleményei

2008. március 27.

A szakmai szervezetek folyamatos tiltakozásának és erőfeszítéseinek eredményeképpen a főváros vezetősége hajlandóságot mutatott a rendelet enyhítésére. Sajnos egyelőre még csekély mértékben.

Bővebben

Bolond április

2008. március 27.

Mindjárt itt az április, a szerelem és a bolondozás hónapja. Áprilist az időjárás szeszélyessége, csalfa, változó volta miatt is hívják bolond hónapnak, de Európa-szerte szokás e hó első napján egymás megtréfálása, beugratása. Honnan eredeztethető vajon április bolondjának ünnepe?

Bővebben

Bővült a szállítmányozási piac

2008. március 27.

A szállítmányozási piac tavaly mintegy tizenegy százalékkal nőtt, 2006-hoz képest. A legdinamikusabban növekvő ágazat a légi fuvarozás volt, amely mintegy harminc százalékkal növelte bevételét.

Bővebben