Híreink

Szent Mihály hava

2008. szeptember 24.

Szeptember hónap ismét egy nagy fordulópont az évben, ekkor ér igazán véget a nyár, kezdődik a hidegebb időszak, minden újra megváltozik. Az első őszi harmincnapos hónap, melynek 22-23. napján a Nap a Mérleg jegyébe, s egyúttal az őszi napéjegypontba lép. A hiedelmek, hagyományok mégsem nagyobbrészt a napéjfordulóhoz, hanem a hónap végéhez, Szent Mihály napjához kötődnek.

Bővebben

Az ittas vezetőnél is van veszélyesebb

2008. szeptember 24.

Egy brit kutatóintézet szerint sokkal veszélyesebbek azok a vezetők, akik menetközben SMS-t írnak, mint akik ittasan ülnek a volán mögé.

Bővebben

Szigorodhat a jogosítványszerzés feltétele

2008. szeptember 24.

Az oktatók és a rendőrség is egyetért abban, hogy szükség van a felelőtlenül vezetők kiszűrésére. Ezért a vezetői engedély megszerzését a tervek szerint újabb vizsgákhoz és feltételekhez kötnének.

Bővebben

Újabb pótkocsik érkeztek

2008. augusztus 13.

A K&V a nyár folyamán tovább bővítette pótkocsi kapacitását. Augusztusig 6 db új megatrailer és 4 db dobozos felépítményű pótkocsink érkezett. A fejlesztéssel célunk gépjárműparkunk korszerűsítése és kapacitásbeli bővítése.

Bővebben

Végre a horvát határig ér az M7-es

2008. augusztus 13.

Augusztus 19-től birtokukba vehetik az autósok az M7-es eddig még hiányzó szakaszát, így most már Budapesttől egészen Letenyéig autópályán utazhatunk.

Bővebben

Augusztus 15. munkaszüneti nap

2008. augusztus 13.

Tévedés ne essék, mi dolgozunk 15-én, azonban hamar feltűnhet, hogy Európában több helyen leáll ilyenkor a munka. Utánajártunk, mit ünnepelnek ilyenkor kontinensünk ezen országaiban, és mi magyarok miért 20-án pihenünk 15. helyett.

Bővebben

Fix traffik a nulláson

2008. augusztus 13.

Hamarosan kénytelen lesz minden autós betartani az M0-áson a sebességkorlátozásokat, ugyanis az autópálya kezelő és a rendőrség fix traffipaxok kihelyezésére készül.

Bővebben

Már kötelező a holttér-tükör

2008. augusztus 13.

2008. augusztus 6-án lépnek életbe Magyarországon azok az Európai Uniós rendelkezések, melyek szerint a nehéz tehergépjárművek visszapillantó tükreit holttérmentes tükrökre kell cserélni, annak érdekében, hogy a jobb oldali kilátás, hátrafelé látás holttérmentes legyen.

Bővebben

Környezetközpontú irányítási rendszer a K&V-nél

2008. július 17.

A K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.mindig is elkötelezett volt a környezetvédelem mellett. Ezértbeszerzéseinket, gépjárműparkunk fejlesztéseit is a legkorszerűbb környezetvédelmi normák figyelembevételével hajtjuk végre. A munkafolyamatok, tevékenységek pontos szabályozása és végrehajtása érdekében célként határoztuk meg az ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszer bevezetését, mely sikeres külső auditálással zárult június hónapban.

Bővebben

Végre kikerülhetjük a fővárost?

2008. július 17.

Hamarosan reálissá válik az autósok számára Budapest elkerülésének a lehetősége, ugyanis őszre elkészül a Megyeri híd és az M0-s régóta várt, a 4-es utat az M3-as autópályával összekötő szakasza. A teljes körgyűrűre azonban több mint tíz évet kell még várni.

Bővebben

A Balaton 10 rejtett csodája

2008. július 17.

Ha már nem elégszünk meg az egy héten át tartó lubickolással kedvenc tavunk egyre színvonalasabb strandjain, vegyünk fel egy túrabakancsot, s szánjunk egy-két napot a Balaton partján található rejtett kincsek felkutatására. Cikkünkben kevésbé ismert, de megtekintésre annál inkább méltó látnivalókat szeretnénk ajánlani az aktív pihenés szerelmeseinek.

Bővebben

Jön a használattal arányos útdíjfizetés

2008. július 17.

A közlekedési tárca meghozta a döntést az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséről. Ennek értelmében 2011-től a tehergépkocsiknak és buszoknak a megtett úttal arányos úthasználati díjat kell fizetniük.

Bővebben
45 46 47 48 49 50 51 52 53