Híreink

Augusztus 15. munkaszüneti nap

2008. augusztus 13.

Tévedés ne essék, mi dolgozunk 15-én, azonban hamar feltűnhet, hogy Európában több helyen leáll ilyenkor a munka. Utánajártunk, mit ünnepelnek ilyenkor kontinensünk ezen országaiban, és mi magyarok miért 20-án pihenünk 15. helyett.

Bővebben

Fix traffik a nulláson

2008. augusztus 13.

Hamarosan kénytelen lesz minden autós betartani az M0-áson a sebességkorlátozásokat, ugyanis az autópálya kezelő és a rendőrség fix traffipaxok kihelyezésére készül.

Bővebben

Már kötelező a holttér-tükör

2008. augusztus 13.

2008. augusztus 6-án lépnek életbe Magyarországon azok az Európai Uniós rendelkezések, melyek szerint a nehéz tehergépjárművek visszapillantó tükreit holttérmentes tükrökre kell cserélni, annak érdekében, hogy a jobb oldali kilátás, hátrafelé látás holttérmentes legyen.

Bővebben

Környezetközpontú irányítási rendszer a K&V-nél

2008. július 17.

A K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.mindig is elkötelezett volt a környezetvédelem mellett. Ezértbeszerzéseinket, gépjárműparkunk fejlesztéseit is a legkorszerűbb környezetvédelmi normák figyelembevételével hajtjuk végre. A munkafolyamatok, tevékenységek pontos szabályozása és végrehajtása érdekében célként határoztuk meg az ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszer bevezetését, mely sikeres külső auditálással zárult június hónapban.

Bővebben

Végre kikerülhetjük a fővárost?

2008. július 17.

Hamarosan reálissá válik az autósok számára Budapest elkerülésének a lehetősége, ugyanis őszre elkészül a Megyeri híd és az M0-s régóta várt, a 4-es utat az M3-as autópályával összekötő szakasza. A teljes körgyűrűre azonban több mint tíz évet kell még várni.

Bővebben

A Balaton 10 rejtett csodája

2008. július 17.

Ha már nem elégszünk meg az egy héten át tartó lubickolással kedvenc tavunk egyre színvonalasabb strandjain, vegyünk fel egy túrabakancsot, s szánjunk egy-két napot a Balaton partján található rejtett kincsek felkutatására. Cikkünkben kevésbé ismert, de megtekintésre annál inkább méltó látnivalókat szeretnénk ajánlani az aktív pihenés szerelmeseinek.

Bővebben

Jön a használattal arányos útdíjfizetés

2008. július 17.

A közlekedési tárca meghozta a döntést az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséről. Ennek értelmében 2011-től a tehergépkocsiknak és buszoknak a megtett úttal arányos úthasználati díjat kell fizetniük.

Bővebben

2008-as júliusi közlekedési korlátozás Magyarországon

2008. július 17.

Június 15-étől Magyarországon kezdetét vette a nehéztehergépkocsik közlekedési korlátozásának nyári rendje. Könnyebbség viszont a külföldről hazaérkező gépkocsivezetőknek, hogy a hazatérő, a határátkelőhelytől a magyarországi telephelyére közlekedő magyar fuvarozók számára szombaton 8 órától szombaton 15 óráig átmenetileg felfüggesztette a közlekedési korlátozást.

Bővebben

Az EU nem támogatja az olcsóbb üzemanyagot

2008. július 17.

Az Európai Bizottság írásban is elutasította Magyarországnak a gázolaj jövedéki adójának csökkentésére vontakozó derogációs kérelmét. A válaszlevél szerint a a kért intézkedés ellentétes lenne az általános és hosszú távú EU stratégiával.

Bővebben

Új integrált irányítási rendszer bevezetése a K&V-nél

2008. június 18.

Megtörtént cégünk integrált irányítási rendszerének az MSZ EN ISO 9001:2001 és az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány követelményei szerinti átalakítása, melynek működtetése kiterjed a nemzetközi árufuvarozás és szállítmányozás területére, valamint szervizüzemünk gépjárműjavitás, környezetvédelmi felülvizsgálat, és előzetes gépjárműfenntartói vizsgálati tevékenységeire. Külső auditálásra e hónapban kerül sor a K&V Kft-nél.

Bővebben

Jövőre könnyebb lesz lejutni az Adriára

2008. június 18.

Az Isztriai-félszigetre tartó autóutat júliusra autópályává szélesítik, a csaknem a dél-dalmáciai Makarskáig érő horvát A1-es autópályán pedig 2009-re készül el a ma még egy-egy sávos Mala Kapela és Sveti Rok alagút párja, megszüntetve ezzel a nyaranként nem ritkán 20 kilométeres torlódásokat.

Bővebben

Sarlós Boldogasszony napja

2008. június 18.

Míg ma legtöbben ilyenkor veszik ki hosszú szabadságukat egy nyaralással egybekötött pihenésre, a régi embereknek július hava jelentette a mezei munkák dandárját, az aratást. Tőlük bizonyára ma is sokat tanulhatnánk arról, hogy hogyan lehet a fáradságos munkában is az ünnepet megtalálni, megszentelni azt, és az eredményének együtt örülni.

Bővebben
45 46 47 48 49 50 51 52 53