Híreink

Környezetközpontú irányítási rendszer a K&V-nél

2008. július 17.

A K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.mindig is elkötelezett volt a környezetvédelem mellett. Ezértbeszerzéseinket, gépjárműparkunk fejlesztéseit is a legkorszerűbb környezetvédelmi normák figyelembevételével hajtjuk végre. A munkafolyamatok, tevékenységek pontos szabályozása és végrehajtása érdekében célként határoztuk meg az ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszer bevezetését, mely sikeres külső auditálással zárult június hónapban.

Bővebben

Végre kikerülhetjük a fővárost?

2008. július 17.

Hamarosan reálissá válik az autósok számára Budapest elkerülésének a lehetősége, ugyanis őszre elkészül a Megyeri híd és az M0-s régóta várt, a 4-es utat az M3-as autópályával összekötő szakasza. A teljes körgyűrűre azonban több mint tíz évet kell még várni.

Bővebben

A Balaton 10 rejtett csodája

2008. július 17.

Ha már nem elégszünk meg az egy héten át tartó lubickolással kedvenc tavunk egyre színvonalasabb strandjain, vegyünk fel egy túrabakancsot, s szánjunk egy-két napot a Balaton partján található rejtett kincsek felkutatására. Cikkünkben kevésbé ismert, de megtekintésre annál inkább méltó látnivalókat szeretnénk ajánlani az aktív pihenés szerelmeseinek.

Bővebben

Jön a használattal arányos útdíjfizetés

2008. július 17.

A közlekedési tárca meghozta a döntést az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséről. Ennek értelmében 2011-től a tehergépkocsiknak és buszoknak a megtett úttal arányos úthasználati díjat kell fizetniük.

Bővebben

2008-as júliusi közlekedési korlátozás Magyarországon

2008. július 17.

Június 15-étől Magyarországon kezdetét vette a nehéztehergépkocsik közlekedési korlátozásának nyári rendje. Könnyebbség viszont a külföldről hazaérkező gépkocsivezetőknek, hogy a hazatérő, a határátkelőhelytől a magyarországi telephelyére közlekedő magyar fuvarozók számára szombaton 8 órától szombaton 15 óráig átmenetileg felfüggesztette a közlekedési korlátozást.

Bővebben

Az EU nem támogatja az olcsóbb üzemanyagot

2008. július 17.

Az Európai Bizottság írásban is elutasította Magyarországnak a gázolaj jövedéki adójának csökkentésére vontakozó derogációs kérelmét. A válaszlevél szerint a a kért intézkedés ellentétes lenne az általános és hosszú távú EU stratégiával.

Bővebben

Új integrált irányítási rendszer bevezetése a K&V-nél

2008. június 18.

Megtörtént cégünk integrált irányítási rendszerének az MSZ EN ISO 9001:2001 és az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány követelményei szerinti átalakítása, melynek működtetése kiterjed a nemzetközi árufuvarozás és szállítmányozás területére, valamint szervizüzemünk gépjárműjavitás, környezetvédelmi felülvizsgálat, és előzetes gépjárműfenntartói vizsgálati tevékenységeire. Külső auditálásra e hónapban kerül sor a K&V Kft-nél.

Bővebben

Jövőre könnyebb lesz lejutni az Adriára

2008. június 18.

Az Isztriai-félszigetre tartó autóutat júliusra autópályává szélesítik, a csaknem a dél-dalmáciai Makarskáig érő horvát A1-es autópályán pedig 2009-re készül el a ma még egy-egy sávos Mala Kapela és Sveti Rok alagút párja, megszüntetve ezzel a nyaranként nem ritkán 20 kilométeres torlódásokat.

Bővebben

Sarlós Boldogasszony napja

2008. június 18.

Míg ma legtöbben ilyenkor veszik ki hosszú szabadságukat egy nyaralással egybekötött pihenésre, a régi embereknek július hava jelentette a mezei munkák dandárját, az aratást. Tőlük bizonyára ma is sokat tanulhatnánk arról, hogy hogyan lehet a fáradságos munkában is az ünnepet megtalálni, megszentelni azt, és az eredményének együtt örülni.

Bővebben

Idén durván szigorodott a szabálysértési pontrendszer

2008. június 18.

Lassan fél éve szigorodott meg drasztikusan a közlekedési szabálysértési pontrendszer: ami ezelőtt egy büntető pontot ért, az az idén már hármat.

Bővebben

Már itthon is vásárolhatunk cseh és szlovák matricát

2008. június 18.

Az osztrák mellett május közepétől már a cseh és szlovák autópályamatricák is megvásárolhatóak itthon, igaz, még csak az Állami Autópálya Kezeleő Zrt. ügyfélszolgálati irodáin.

Bővebben

Szent Iván-éji álom

2008. május 30.

Szent Iván éjjeléről nem csak Shakespeare vígjátéka jut eszünkbe, hanem ezen az estén kicsit mindenki lázba jön, mert ekkor van fenn legtovább a nap az év során, s mint Shakespeare művében is, ez a szerelmi mágia, a varázslás és a bűbáj éjszakája. Nem csoda, ha ehhez a naphoz köthetően Európa minden részén kialakultak különböző népi szokások, melyek közül némelyek ma is élnek, de legalábbis mindenképp megéri felidézni őket.

Bővebben
45 46 47 48 49 50 51 52 53