Híreink

Küzdelem az elalvásos balesetek ellen

2007. november 29.

Számos baleset történik hazánkban azért, mert a vezetők fittyet hánynak a fáradtságra. Persze a legjobb megelőzés a pihenés, de lássuk, milyen egyéb eszközöket próbálnak bevetni a vezetés közbeni elalvás ellen.

Bővebben

Mi is felkészültünk a télre

2007. november 29.

Partnereink árujának pontos és biztonságos megérkezését a csúszós téli utaknak sem szabad megakadályoznia. Ezért szervizüzemünk befejezte flottánk téli közlekedésre való felkészítését. Felszerelésre kerültek a téli gumiabroncsok, és előkészítettük a hóláncokat minden járművünk számára.

Bővebben

Elkészült a közúti fuvarozók piachoz és szakmához jutását szabályozó EU rendelet

2007. október 30.

Elkészült a közúti fuvarozók piachoz és szakmához jutását szabályozó EU rendelet, amelynek célja, hogy tiszta, versenysemleges kereteket teremtsen az unió mintegy 580 ezer fuvarozó vállalkozásának.

Bővebben

Újabb flottabővítés a K&V-nél

2007. október 30.

A növekvő megbízói igényeknek megfelelően ebben a hónapban újabb gépjárművekkel bővítjük a K&V flottáját: 2 db új nyerges félpótkocsi már megérkezett, és a napokban várunk szintén 2db 3,2 tonnás IVECO tehergépkocsit.

Bővebben

Műszaki vizsga minden járműkategóriában

2007. október 30.

A Nemzetközi Közlekedési Hatóság kijelölése alapján novembertől szervizüzemünk már napi rendszerességgel végez műszaki vizsgáztatást. A vizsganapokon minden kategóriában fogadjuk a járműveket, hogy ezzel is gyorsabbá tegyük ügyfeleink számára a vizsgaügyintézést.

Bővebben

Januártól eltűnik az autópálya-matrica

2007. október 30.

Jövő év elejétől megszűnik az autópálya-matrica. Persze a gyorsforgalmi utak használatáért jövőre is fizetni kell, csak nem kell felragasztani a vignettát.

Bővebben

Új magyar közlekedésfejlesztési stratégia formálódik

2007. október 30.

Társadalmi vitára bocsátotta a GKM kidolgozás alatt álló Egységes Közlekedésfejlesztési Stratégia c. dokumentumának első, helyzetelemző és átfogó célkitűzéseket megfogalmazó, ún. zöld könyvét.

Bővebben

Januártól Svájcban is emelkednek az úthasználati díjak

2007. október 30.

Januártól Svájcban is emelkednek az úthasználati díjak. Az IRU tájékoztatása szerint 2008. január 1-jétől az alábbiak szerint módosulnak az országban a teljesítményarányos illetékek, melyeket a 3,5 tonna össztömeget meghaladó svájci és külföldi nehézgépjárművek (személy- és áruszállító járművek egyaránt) után kell fizetni, akár rakottan, akár üresen közlekednek Svájc (vagy Lichtenstein) területén.

Bővebben

K&V online árukövetés

2007. szeptember 26.

Mostantól partnereink az interneten is nyomon követhetik a K&V kamionjai által szállított árujuk aktuális helyzetét. A hozzáférést állandó partnereink számára tesszük lehetővé, hogy ezzel még gyorsabban és kényelmesebben információhoz jussanak szállítmányuk útjáról.

Bővebben

Tiltanák a kamionok behajtását Budapestre

2007. szeptember 26.

Az MSZP Budapesti Tanácsa kezdeményezést indított a budapesti tehergépjármű-forgalom radikális csökkentésére. Terveik szerint a kamionok csak kivételes esetekben, engedéllyel és útdíj megfizetésével használhatnának a fővárosi utakat.

Bővebben

Duplájára drágulhat a kötelező biztosítás

2007. szeptember 26.

Magyarországon is kiegyenlítődik a casco és a kötelező biztosítás díja. Szakértők szerint legalább duplájára drágulnak a kötelező biztosítások itthon a következő években.

Bővebben

2010-től kötelező lenne a segélyhívó az autókban

2007. szeptember 26.

Az Európai Bizottság 2010-től alapfelszereltséggé kívánja tenni az eCall elnevezésű európai intelligens segélyhívó-rendszert a közúti gépjárművekben, melynek segítségével több ezer életet lehetne évente megmenteni

Bővebben
49 50 51 52 53 54 55 56