Híreink

Előzési tilalom újabb pályaszakaszokon

2008. december 15.

Kibővítenék a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalmat újabb autópályaszakaszokon is, hogy ezzel is gyorsabbá és balesetmentesebbé tegyék a személyautók közlekedését. A tervek szerint jövő év elejétől az M0-s és az M5-ös egyes szakaszain vezetnének be a tilalmat.

Bővebben

Módosultak a szlovákiai közlekedési szabályok

2008. december 15.

Nagymértékben módosultak Szlovákiában a közlekedési szabályok, miután december elején a szlovák parlament jóváhagyta az új közlekedési törvényt. A változtatások célja, hogy növeljék a közlekedés biztonságát, és hogy közelebb kerüljenek a szabályok az EU-trendhez.

Bővebben

Januártól eltűnnek a teherautók Budapestről?

2008. december 15.

Elkészült a javaslat, mely szerint januártól megszüntetnének a fővároson átmenő tehergépjármű-forgalmat. A 12 tonnánál nehezebb járművek onnantól kezdve csak az M0-s körgyűrűt használhatnának ingyen.

Bővebben

Heves megyei Top 50

2008. november 25.

Tavalyi, első kiadása után idén is megjelenik a Heves megyei top 50 céget felsorakoztató kiadvány. A 2007-es évhez hasonlóan, 2008-ban is bekerült a K&V a legjobb ötven cég közé.

Bővebben

Téli gumi csere – érvek és tanácsok

2008. november 25.

Az emberek többségét remélhetőleg már nem kell meggyőzni a téli gumi használatának szükségességéről, de azért összegyűjtöttük a szokásos ellenérvekre a válaszokat, s utánajártunk néhány hasznos praktikának és tudnivalónak is, hogy a hidegben még biztonságosabbá tegyük a vezetést a téli gumik használatával.

Bővebben

Magyarország legbalesetveszélyesebb útszakaszai

2008. november 25.

Elkészült a Magyarország baleseti gócpontjait bemutató térkép, melyet a rendőrség azzal a céllal hozott létre, hogy ezzel is figyelmeztesse az autósokat, hogy nagyobb odafigyeléssel vezessenek a veszélyesebb útszakaszokon.

Bővebben

Advent szimbolikája

2008. november 25.

A zsidók 4000 évig várták, mi minden évben várjuk, s négy gyertyát gyújtunk, míg elérkezik …
Minek, vagy inkább kinek az elérkezését remélték az emberek az évezredek folyamán, és vajon mi valóban várunk-e még valamit az advent időszakában?

Bővebben

Emelkednek a németországi autópályadíjak

2008. november 25.

A német parlament felsőháza novemberben elfogadta a teherautók pályadíjának jelentős mértékű emelését. Az új díjak 2009. január 1-től lesznek érvényesek, és sajnos tovább növelik az európai fuvarozók utóbbi időkben egyébként is súlyosbodó terheit.

Bővebben

Sebességmérő kamerák az autópályákon

2008. november 25.

Több mint egy tucat sebességmérő kamerát helyezett forgalomba az Állami Autópálya Kezelő a hozzá tartozó gyorsforgalmi utakon, ezzel igyekezvén sebességcsökkentésre bírni a szágulozást kedvelő autósokat.

Bővebben

A látás hónapja

2008. október 15.

Felmérések szerint minden ötödik embernek van valamilyen látási zavara, mely a vezetésben akadályozza, pedig a vezetés közbeni kritikus döntéseink 90%-át látásunkra alapozva hozzuk. A látszerész szakma ezért szigorított szemvizsgálatokat ösztönöz, melyek jogosítványunk megtartására is kihathatnak. Október a látás hónapja, ezért egy országos akció keretében több helyen is ingyenes látásvizsgálatot kérhetünk. Ne szalasszuk el a lehetőséget!

Bővebben

Elkészült a horvát-magyar híd

2008. október 15.

A terhelési és műszaki próbákat már kiállta, a forgalomnak pedig jövő hét szerdán adják át a Mura-hidat, vagyis - nevezzük most már leendő nevén – a Zrínyi-hidat.

Bővebben

Közlekedési tilalom változás az október 23-i ünnep kapcsán

2008. október 15.

Az október 23-i állami ünnephez igazodva változik a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikra vonatkozó közlekedési tilalom.

Bővebben
43 44 45 46 47 48 49 50 51