Híreink

Oroszországban is úthasználati díjat vezetnek be

2009. január 28.

2009. február 1-től Oroszország területén úthasználati díjat kell fizetni 29 külföldi ország (köztük Magyarország) 3,5 tonna feletti gépjárművei után.

Bővebben

Változások a jövedéki szabályozásban 2009-ben

2009. január 28.

Avagy mit hozhatunk be magunkkal vámmentesen a harmadik országokból személyi poggyászunkban? Néhány változás állt be a nem EU országokból behozható jövedéki termékek mennyiségi korlátozásaiban, és teljes mértékben megváltoztott az adómentességi értékhatárok összege is.

Bővebben

Megemelkedtek a németországi útdíjak

2009. január 28.

A német parlament felsőháza novemberi döntésének értelmében január 1-től már megemelkedett díjakon használhatják a tehergépjárművek a német autópályákat. Sajnos a magasabb díjak tovább növelik az európai fuvarozók utóbbi időkben egyébként is súlyosbodó terheit.

Bővebben

Karácsony napja, karácsony fényei

2008. december 15.

December – és talán az egész esztendő – leginkább várt ünnepe Jézus születésének napja. Ilyenkor az egész éves nagy „zajongások” és rohanások után elcsendesedik és megáll a világ, mindenki saját otthonában díszíti a családi karácsonyfát, csomagolja ajándékait szeretteinek, így várva a Megváltó érkezését…
De vajon tisztában vagyunk-e vele milyen messzi gyökerekre nyúlik vissza Krisztus világra jöttének napja, és milyen ősi szimbólumrendszer rejlik az ünnep középpontjában álló karácsonyfa mögött?

Bővebben

Idén többet utaztunk autópályán

2008. december 15.

2008-ban jelentősen nőtt az eladott autópályamatricák száma az előző évhez képest – mutatták ki a novemberig mért statisztikák.

Bővebben

Előzési tilalom újabb pályaszakaszokon

2008. december 15.

Kibővítenék a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalmat újabb autópályaszakaszokon is, hogy ezzel is gyorsabbá és balesetmentesebbé tegyék a személyautók közlekedését. A tervek szerint jövő év elejétől az M0-s és az M5-ös egyes szakaszain vezetnének be a tilalmat.

Bővebben

Módosultak a szlovákiai közlekedési szabályok

2008. december 15.

Nagymértékben módosultak Szlovákiában a közlekedési szabályok, miután december elején a szlovák parlament jóváhagyta az új közlekedési törvényt. A változtatások célja, hogy növeljék a közlekedés biztonságát, és hogy közelebb kerüljenek a szabályok az EU-trendhez.

Bővebben

Januártól eltűnnek a teherautók Budapestről?

2008. december 15.

Elkészült a javaslat, mely szerint januártól megszüntetnének a fővároson átmenő tehergépjármű-forgalmat. A 12 tonnánál nehezebb járművek onnantól kezdve csak az M0-s körgyűrűt használhatnának ingyen.

Bővebben

Heves megyei Top 50

2008. november 25.

Tavalyi, első kiadása után idén is megjelenik a Heves megyei top 50 céget felsorakoztató kiadvány. A 2007-es évhez hasonlóan, 2008-ban is bekerült a K&V a legjobb ötven cég közé.

Bővebben

Téli gumi csere – érvek és tanácsok

2008. november 25.

Az emberek többségét remélhetőleg már nem kell meggyőzni a téli gumi használatának szükségességéről, de azért összegyűjtöttük a szokásos ellenérvekre a válaszokat, s utánajártunk néhány hasznos praktikának és tudnivalónak is, hogy a hidegben még biztonságosabbá tegyük a vezetést a téli gumik használatával.

Bővebben

Magyarország legbalesetveszélyesebb útszakaszai

2008. november 25.

Elkészült a Magyarország baleseti gócpontjait bemutató térkép, melyet a rendőrség azzal a céllal hozott létre, hogy ezzel is figyelmeztesse az autósokat, hogy nagyobb odafigyeléssel vezessenek a veszélyesebb útszakaszokon.

Bővebben

Advent szimbolikája

2008. november 25.

A zsidók 4000 évig várták, mi minden évben várjuk, s négy gyertyát gyújtunk, míg elérkezik …
Minek, vagy inkább kinek az elérkezését remélték az emberek az évezredek folyamán, és vajon mi valóban várunk-e még valamit az advent időszakában?

Bővebben
43 44 45 46 47 48 49 50 51