Megosztás:

Állítható légterelővel fogyaszt kevesebbet a DAF

2012. május 29.

Új tetőspoilert mutatott be a DAF. Az aerodinamikai elem jóval könnyebb, mint elődei, ráadásul könnyen állítható is. A hollandok nemrég vágtak bele a spórolós teherautókat és megoldásokat felvonultató ATe-programjukba, a most prezentált légterelő pedig tökéletesen beillik a sorba, hiszen megoldásai révén pont hozzájárul a további üzemanyag-felhasználás csökkentéséhez.

Az újdonság nyár végétől lesz elérhető opcióként az XF105 Space Cab modellekhez.
A spoiler lényege, hogy a kabin hátfalán található szerkezettel mindig a megfelelő magasság állítható be, ráadásul ezt a sofőr pár pillanat alatt saját kezűleg elvégezheti. Az már csak hab a tortán, hogy a légterelő 25 kilogrammal könnyebb, mint elődei, így ha nem is számottevően, de nő a jármű terhelhetősége. Természetesen akár a súlycsökkentés is hozzájárulhat az alacsonyabb fogyasztáshoz, a fő attrakció mégis az állíthatóság. Sok kis apróságon múlhat a teherautó fogyasztása, erre épít a DAF is. Az ATe része például a módosított motor, az alapjárati start/stop rendszer, vagy a csökkentett – 85 km/h-ra korlátozott – végsebesség. Ezek egyesével feltétlenül okoznak jelentős változást, együttes erővel azonban drasztikusan csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást.

Forrás: kamionhirek.hu

Vissza

 

Aktuális híreink

35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

2024. március 26.

Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

Bővebben

Szervizbővítés Cégünknél

2024. március 25.

A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

Bővebben

Logisztikai Park minősítést kaptunk

2024. március 13.

Nagy örömmel jelentjük, hogy a K&V múlt héten csütörtökön hivatalosan is Logisztikai Park minősítést kapott! Ez a megtisztelő cím Nagy Márton aláírásával került hozzánk, és Dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes-államtitkár, valamint Fülöp Zsolt, az Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége elnöke adta át a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről.

Bővebben

Megalakult az ESG tanács

2024. március 11.

2023 végén az országgyűlés elfogadta az ún. ESG törvényt (2023. évi CVIII. tv.), melynek célja, hogy a világgazdaság fenntartható működésre történő átállása során a magyar vállalatok versenyképességét garantálja

Bővebben

KRESZ megújítása

2024. március 4.

Közlekedésszakmai fórumot tartottak február közepén a KRESZ megújításáról

Bővebben

Behaviour döntőbe jutott Ügyvezetőnk

2024. február 22.

Az a hatalmas megtiszteltetés ért minket, hogy Ügyvezetőnk bejutott a Behaviour Magazin által szervezett „Az év cégvezetője” verseny döntőjébe. Ez a jelölés nem csupán személyes elismerést jelent, hanem a K&V által az elmúlt években végzett munka megbecsülését is.

Bővebben