Híreink

Húsvét miatti teherforgalom korlátozások

2009. március 25.

A húsvéti ünnepnapok miatt, vagyis április 10-13. között a szokásostól több időszakra terjednek ki a hétvégi közlekedési korlátozások Európa több országában, ahogy Magyarországon is.

Bővebben

Így éltünk 20 éve...

2009. március 25.

Március hónapban húsz évvel ezelőtt is jelentős események zajlottak hazánkban és világszerte. Ekkor alakul meg az Ellenzéki Kerekasztal, újra pirosbetűs ünnep március 15-e, elkezdik az 5000 Ft-os bankjegyek nyomását, és még sorolhatnánk a belföldi történéseket. A nagyvilágban pedig ekkor zajlik a 89-es Oscar-díjátadás is!

Bővebben

Mégsem lesz 30-as sebességkorlátozás a zebrák előtt?

2009. március 25.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium elvetette a rendőrség javaslatát, miszerint a jövőben a lámpával nem védett zebrák előtt 20 méterre az autósoknak kötelező legyen 30 kilométerre csökkenteni a sebességet. Ellenben sokkal szigorúbb rendőri ellenőrzésekre számíthatunk a jövőben a gyalogosátkelőhelyek előtt.

Bővebben

Intelligens járművek - A jövő víziója, vagy elérhető valóság?

2009. március 25.

A közlekedésnek soha nem volt ekkora szerepe a gazdaságban, mint ma. A forgalom folyamatos növekedését azonban már nem lehet újabb utak szervezésével fenntartani. Ezért a kutatók ma már az intelligens közlekedésszervezésben és új járműtechnológiákban keresik a jövő megoldásait.

Bővebben

Több helyen is tilos lesz kamionnal előzni

2009. március 25.

118 kilométernyi autópályán tiltja meg a kamionoknak az előzést a közlekedési tárca jövő hónaptól. Utánajártunk, mely pályaszakaszokon várható a tiltás bevezetése. Ezen kívül olvashatunk a Németországban bevezetett különleges előzési szabályokról is.

Bővebben

Mégis kell a segédmotorokra is rendszám

2009. március 25.

Hatósági engedéllyel és jelzéssel - speciális rendszámmal - látnak el minden négykerekű segédmotoros kerékpárt áprilistól kezdődően, és július elsejétől már csak ilyenek közlekedhetnek az utakon. Mindez várhatóan közel 30 ezer forintjába kerül majd az üzembentartónak.

Bővebben

Így éltünk '89 februárjában

2009. február 24.

Előző alkalommal képeket, mozzanatokat mutattunk be húsz évvel ezelőtti életünkből, annak is az első hónapjából. Lapozzunk képzeletben tovább a naptárban és idézzük fel, milyen volt a világ, hogyan éltük hétköznapjainkat és milyen események történtek 1989 februárjában...

Bővebben

Február 1-től érvényesek az új szlovákiai közlekedési szabályok

2009. február 24.

Február 1-től életbe léptek az új szlovákiai közlekedési szabályok, melyekről a szlovák parlament még december elején fogadott el törvényjavaslatot. Nézzük pontosan, mely változásokra kell odafigyelnünk február óta, ha Szlovákiában közlekedünk akár autónkkal, kerékpárral vagy gyalogosan.

Bővebben

Nem lesz több azonosíthatatlan quad-motoros

2009. február 24.

Április 1-től rendszámokat kapnak a négykerekű motorok, a robogóknál azonban továbbra sem vezetik be az azonosíthatóságot.

Bővebben

Februártól fizetős az orosz autópálya

2009. február 24.

Február elejétől Oroszország is bevezette az autópályadíjat a 3,5 tonnánál nehezebb uniós és svájci teherjárművekre. Az orosz kormányfő decemberben azzal indokolta az intézkedést, hogy az orosz teherjárműveknek az EU-ban és Svájcban szintén fizetniük kell.

Bővebben

Szmogriadó megszegése miatti büntetések

2009. február 24.

Február 3-tól érvénybe léptek a szmogriadóval kapcsolatos kormányrendelet egyes részeinek módosításai, mely a szmogriadó be nem tartása esetén kiszabható büntetéseket szabályozza.

Bővebben

Kiemelten ellenőrzött vámvizsgálati területek 2009-ben

2009. február 24.

A Vám- és Pénzügyőrség a kötelező ellenőrzéseken túl idén is kiemelten fog ellenőrizni néhány szakterületet. Elsőleges célpontok lesznek többek között a jövedéki termékek közül az üzemanyagok, a szeszesitalok és a dohánygyártmányok, illetve azok előállításának, legális eredetének szigorú vizsgálata.

Bővebben
42 43 44 45 46 47 48 49 50