Híreink

A látás hónapja

2008. október 15.

Felmérések szerint minden ötödik embernek van valamilyen látási zavara, mely a vezetésben akadályozza, pedig a vezetés közbeni kritikus döntéseink 90%-át látásunkra alapozva hozzuk. A látszerész szakma ezért szigorított szemvizsgálatokat ösztönöz, melyek jogosítványunk megtartására is kihathatnak. Október a látás hónapja, ezért egy országos akció keretében több helyen is ingyenes látásvizsgálatot kérhetünk. Ne szalasszuk el a lehetőséget!

Bővebben

Elkészült a horvát-magyar híd

2008. október 15.

A terhelési és műszaki próbákat már kiállta, a forgalomnak pedig jövő hét szerdán adják át a Mura-hidat, vagyis - nevezzük most már leendő nevén – a Zrínyi-hidat.

Bővebben

Közlekedési tilalom változás az október 23-i ünnep kapcsán

2008. október 15.

Az október 23-i állami ünnephez igazodva változik a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikra vonatkozó közlekedési tilalom.

Bővebben

Mindenszentek vagy Halloween?

2008. október 15.

November elseje 2000. óta ismét munkaszüneti nap, így méginkább van esély arra, hogy a hagyomány - mely szerint e napon kimegyünk a temetőbe, hogy eltávozott szeretteinkre emlékezzünk, sírjaikon gyertyát gyújtsunk - fennmaradjon az egyre jobban teret nyerő amerikai Halloween mulatságok mellett. De hogyan kapcsolódhat össze egy kelta és egy katolikus ünnep, és egyáltalán mit jelent az, hogy ’mindenszentek’?

Bővebben

Téli felkészítés a K&V flottájánál

2008. október 15.

A K&V szervizüzemében elkezdődött a tehergépjárművek téli felkészítése. Cégünk előrelátóan gondoskodik a járművek biztonságos közlekedéséről a téli időszakban is az időjárás okozta kellemetlenségek lehetőség szerinti kiköszöbölésére.

Bővebben

Németország: tervezett autópályadíjak 2009-től

2008. október 15.

Most már szinte bizonyos, hogy a német parlament elfogadja az autópályadíjak 2009. január 1-től történő jelentős mértékű emelését a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre.

Bővebben

Azonnali autópálya útinform egy sms díjáért

2008. október 15.

Várható-e dugó, mekkora a forgalom, milyen gyorsan tudunk majd haladni a pályán? – ezekre a kérdéseinkre ma már gyorsan választ kaphatunk az ÁAK Zrt. sms szolgáltatása segítségével.

Bővebben

Elkészült az M6-os új, ingyenes szakasza

2008. szeptember 24.

Szeptember 24-től már az M6-os is becsatlakozik az M0-ra, elkészült ugyanis az új pályaszakasz, melyen már a Dunaújváros felől érkező tranzitforgalom is egyből a körgyűrűre hajthat fel.

Bővebben

Hűtős kistehergépjárművel bővítettük flottánkat

2008. szeptember 24.

Szeptemberben tovább bővült kistehergépjármű-kapacitásunk egy 16 paletta, 2,8 tonna teherbírású hűtős felépítményű járművel. Így a hűtött-fűtött áruk eddigi komplett, nyerges kamionnal való fuvarozása mellett most már kisebb mennyiségű temperált áruk szállítását is biztosítani tudjuk régi és új ügyfeleink számára.

Bővebben

30-as sebességkorlátozás a zebrák előtt

2008. szeptember 24.

Már a KRESZ átfogó módosítása előtt szeretne néhány új szabályt bevezetni a rendőrség. Ezek főleg a gyalogosok és a kerékpárosok védelmét szolgálnák, ezzel is vállalva a halálos balaesetek számának csökkentésére való törekvést.

Bővebben

Szent Mihály hava

2008. szeptember 24.

Szeptember hónap ismét egy nagy fordulópont az évben, ekkor ér igazán véget a nyár, kezdődik a hidegebb időszak, minden újra megváltozik. Az első őszi harmincnapos hónap, melynek 22-23. napján a Nap a Mérleg jegyébe, s egyúttal az őszi napéjegypontba lép. A hiedelmek, hagyományok mégsem nagyobbrészt a napéjfordulóhoz, hanem a hónap végéhez, Szent Mihály napjához kötődnek.

Bővebben

Az ittas vezetőnél is van veszélyesebb

2008. szeptember 24.

Egy brit kutatóintézet szerint sokkal veszélyesebbek azok a vezetők, akik menetközben SMS-t írnak, mint akik ittasan ülnek a volán mögé.

Bővebben