Híreink

2013-ra épül meg az összeköttetés Eger és az M3-as között

2009. május 25.

2013-ra elkészülhet az M3-ast és Egert összekötő, a környező településeket elkerülő pályaszakasz - jelentette ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektvezetője.

Bővebben

Külföldi utazások – mit hozhatunk be és mit vihetünk ki 2009-ben?

2009. május 25.

Idén is összegyűjtöttük, hogy külföldi utazásaink során mit és milyen mennyiségben hozhatunk be magunkkal, illetve vihetünk ki, ha az Európai Unión belül vagy ha azon kívülre utazunk.

Bővebben

Balesetmegelőző kamerák az M0-áson

2009. május 25.

Közel hatvan darab intelligens kamera üzemel éjjel-nappal az M0-s új szakaszán és a Megyeri-hídon. A beépített digitális balesetmegelőző funkcióval ellátott kamerák figyelmeztető jelzést adnak az autópályát ellenőrző szerveknek, hogy azok idejében reagálhassanak, ha ott baleset, vagy bármely egyéb azt kiváltható esemény történik.

Bővebben

Az e-vámeljárás bevezetéséről

2009. május 25.

Magyarországnak az EU-csatlakozást követően teljesítenie kell a közösségi jogszabályok által meghatározott feladatokat a vámigazgatásra vonatkozóan. A vámigazgatással kapcsolatos uniós célkitűzés alapján 2013-ra az összes vámeljárást elektronikus útra kell terelni.

Bővebben

Májustól már nem százalékos sebességtúllépés alapján büntetik a gyorshajtókat

2009. április 27.

Megváltoztatta a közlekedési szabálysértésekről szóló 2007-ben született rendeletét a kormány. Az új szabályok szerint május 2-tól a százalékos számítás heylett km/órában meghatározott sebességtúllépések alapján büntetik meg a gyorshajtókat. A rendőrségnek pedig még inkább érdeke lesz a büntetés kiszabása.

Bővebben

Így éltünk 20 éve...

2009. április 27.

1989 áprilisát írjuk...Kivonják az első szovjet hadosztályt hazánkból, feloszlatja magát a KISZ, és mi még mindig tömegével ostromoljuk Ausztriát hűtőládákért...
Milyen volt a világ, hogyan éltük hétköznapjainkat és milyen események történtek 1989 áprilisában?

Bővebben

Parkolási büntetések – vizsgáljuk meg, mielőtt fizetnénk

2009. április 27.

Egyre több autós panaszkodik amiatt, hogy a követeléskezelő cégek hosszú évekkel ezelőtti, elévült parkolási események kapcsán küldenek felszólítást vagy tesznek fizetési ajánlatot. Pedig az egyéves elévülési idő továbbra is él.

Bővebben

Németország: kötelező matrica a környezetvédelmi zónákban

2009. április 27.

Ha Németországba utazunk, mindenképp fontos utánajárni a ma már legtöbb német nagyvárosban bevezetett környezetvédelmi zónák rendszerének, és az ezen területekre való behajtáshoz szükséges matricavásárlás mikéntjének. Ugyanis a matrica megléte a külföldi autósok, így számunkra is kötelező érvényű.

Bővebben

Kötelezőek lesznek a biztonságos autók

2009. április 27.

Elfogadta az Európai Parlament azt a javaslatot, mely szerint 2011-től csak ESP-vel, vagyis menetstabilizáló elektronikával felszerelt személyautók és áruszállítók kerülhetnek csak forgalomba az EU tagországain belül.

Bővebben

Húsvét miatti teherforgalom korlátozások

2009. március 25.

A húsvéti ünnepnapok miatt, vagyis április 10-13. között a szokásostól több időszakra terjednek ki a hétvégi közlekedési korlátozások Európa több országában, ahogy Magyarországon is.

Bővebben

Így éltünk 20 éve...

2009. március 25.

Március hónapban húsz évvel ezelőtt is jelentős események zajlottak hazánkban és világszerte. Ekkor alakul meg az Ellenzéki Kerekasztal, újra pirosbetűs ünnep március 15-e, elkezdik az 5000 Ft-os bankjegyek nyomását, és még sorolhatnánk a belföldi történéseket. A nagyvilágban pedig ekkor zajlik a 89-es Oscar-díjátadás is!

Bővebben

Mégsem lesz 30-as sebességkorlátozás a zebrák előtt?

2009. március 25.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium elvetette a rendőrség javaslatát, miszerint a jövőben a lámpával nem védett zebrák előtt 20 méterre az autósoknak kötelező legyen 30 kilométerre csökkenteni a sebességet. Ellenben sokkal szigorúbb rendőri ellenőrzésekre számíthatunk a jövőben a gyalogosátkelőhelyek előtt.

Bővebben
41 42 43 44 45 46 47 48 49