Megosztás:

Emelkednek a horvát autópályadíjak

2012. május 29.

Június 1-jétől 15%-kal emelkednek a horvát autópályadíjak. Ez személyenként alig néhány száz forint többletköltséggel jár majd a magyar turistáknak - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az MTI-vel.

Marin Skenderovic elmondta: a horvát gazdaság helyzete miatt szükség volt a díjemelésre, nyolc éve nem is változtak a horvát útdíjak. A június 1-jétől érvényes 15 százalékos emelés azonban a turisták számára nem jelent komoly költségnövekedést.

A jelenlegi árfolyammal számolva személyenként - ha négyen utaznak egy autóban - Letenye és Fiume (Rijeka) között oda-vissza utazva 280 forinttal kerül többe az autópálya-használat. Záráig (Zadar) a két irányba összesen 410 forinttal, Splitig és vissza 570 forinttal, Dubrovnik irányába pedig 670 forinttal kerül többe fejenként az útdíj.

Az idegenforgalmi szakember azt is hozzátette, hogy a horvát kormány döntése alapján júniustól mindössze egy kunára csökken az elektronikus útdíjleolvasó - horvát rövidítéssel ENC - készülék ára. Ezt 500 kunával feltöltve korlátlan ideig használhatják az autósok kedvezményesen a régi árakon, és akár más autóba is áthelyezhető a készülék.

Marin Skenderovic kitért arra is, hogy a magyarországi utazási irodák megkérdezésén alapuló felmérésük szerint idén várhatóan a tavalyinak megfelelő létszámú magyar, vagyis nagyjából 330 ezer turista utazik Horvátországba. Az év első négy - bár még kevésbé forgalmas - hónapjában tavalyhoz képest már 10 százalékkal több magyar volt, de az előzetes foglalások is azt mutatják, hogy nem csökken az érdeklődés Horvátország iránt.

Forrás: MTI

Vissza

 

Aktuális híreink

Vizsgáztassa nálunk autóját, Gyöngyösön a legkedvezőbb áron!

2024. április 17.

Gyors, megbízható és megfizethető műszaki vizsgáztatás Gyöngyösön a K&V-nél, most csupán 24 900 Ft-ért személyautó esetében. Amikor eljön a műszaki vizsga ideje, minden autótulajdonos ugyanazt szeretné: gyors, profi és gondtalan ügyintézést. A K&V Műszaki Vizsgabázis ezt kínálja, ráadásul a legjobb áron a gyöngyösi régióban.

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - élelmiszerszállítás

2024. április 10.

Ahogy már említettük, idén ünnepeljük a K&V megalakulásának 35. évfordulóját , és ebből az alkalomból 35 jócselekedetet hajtunk végre az év során. Áprilisban különleges akcióval készültünk: 35 raklap élelmiszert szállítunk ki az ország 35 különböző pontján működő segélyszervezeteknek az Élelmiszerbank raktárából.

Bővebben

ESG a K&V-nél: Új fejezet a fenntarthatóság jegyében

2024. április 3.

A K&V teljes mértékben elkötelezett az ESG (Environmental, Social, and Governance - Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok bevezetése mellett. Azonban az ESG nem csak egy újabb irányelv számunkra, hanem egy mélyen gyökerező elköteleződés, hogy felelősen járjunk el üzleti tevékenységünk minden területén, hiszen 2008 óta ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszert tartunk fenn.  

Bővebben

MagyarBrands díjat vehettük át

2024. március 28.

Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

2024. március 26.

Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

Bővebben

Szervizbővítés Cégünknél

2024. március 25.

A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

Bővebben