Megosztás:

Szaporodnak a környezetvédelmi zónák Európában

2012. június 22.

Egyre több város vezetésénél talál nyitott fülekre az ott élők egészsgének védelme, a város élhetőbbé tétele. De a környezetvédelmi előírások betartása is olyan kézenfekvő megoldásokra készteti őket, mint a járművek kitiltása vagy korlátozása a városok egyes területeiről. Egyre inkább elszaporodóban vannak így Európában a környezetvédelmi zónák, ahová teherautóval egyáltalán nem vagy csak bizonyos feltételekkel lehet behajtani.

A növekvő forgalom mellett persze az EU-s szabályozás szén-dioxid és finompor határértékeinek betartása több mint szükséges, elsősorban az ott élők egészsége, de akár a régebbi épületek állagmegóvása érdekében. Két új német város csatlakozott a szóban forgó települések sorához, Mainz és Wiesbaden. Kettejük közül az előbbi az, mely igen szigorúan vette a szabályozást, nemcsak az óvárosi részből tiltja ki 2013 februárjától a zöld környezetvédelmi plakett nélkül közlekedőket, hanem lényegében az egész városból. A határ a mainzi elkerülő, ezen belül csak a legtisztább üzemű járművek közlekedhetnek.

A városvezetés tisztában van egy ilyen lépés hatásaival, értelemszerűen előre felmérték a lehetséges problémákat. Statisztikájuk szerint a Mainz-ban forgalomba helyezett gépjárművek körülbelül 10%-át érinti a korlátozás, csak ennyien járnak sárga vagy piros matricás autóval, teherautóval. Egyes esetekben azonban természetesen külön engedéllyel be lehet menni az érintett részekre, ha elkerülhetetlen vagy életbe vágó esetről van szó, a város közlekedési hatósága hajlandó kivételt tenni.

Vissza

 

Aktuális híreink

Vizsgáztassa nálunk autóját, Gyöngyösön a legkedvezőbb áron!

2024. április 17.

Gyors, megbízható és megfizethető műszaki vizsgáztatás Gyöngyösön a K&V-nél, most csupán 24 900 Ft-ért személyautó esetében. Amikor eljön a műszaki vizsga ideje, minden autótulajdonos ugyanazt szeretné: gyors, profi és gondtalan ügyintézést. A K&V Műszaki Vizsgabázis ezt kínálja, ráadásul a legjobb áron a gyöngyösi régióban.

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - élelmiszerszállítás

2024. április 10.

Ahogy már említettük, idén ünnepeljük a K&V megalakulásának 35. évfordulóját , és ebből az alkalomból 35 jócselekedetet hajtunk végre az év során. Áprilisban különleges akcióval készültünk: 35 raklap élelmiszert szállítunk ki az ország 35 különböző pontján működő segélyszervezeteknek az Élelmiszerbank raktárából.

Bővebben

ESG a K&V-nél: Új fejezet a fenntarthatóság jegyében

2024. április 3.

A K&V teljes mértékben elkötelezett az ESG (Environmental, Social, and Governance - Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok bevezetése mellett. Azonban az ESG nem csak egy újabb irányelv számunkra, hanem egy mélyen gyökerező elköteleződés, hogy felelősen járjunk el üzleti tevékenységünk minden területén, hiszen 2008 óta ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszert tartunk fenn.  

Bővebben

MagyarBrands díjat vehettük át

2024. március 28.

Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

2024. március 26.

Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

Bővebben

Szervizbővítés Cégünknél

2024. március 25.

A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

Bővebben