Híreink

Felvidéki kincses városok nyomában

2010. február 22.

A történelmi Magyarország területén való barangolásunk mai fejezetében egy kihagyhatatlan sétára invitáljuk kedves olvasóinkat. Olyan vidékre kalandozunk el, amely a hajdan volt időkben egyet jelentett a gazdagsággal és a zordon körülmények ellenére is az életrevalósággal.
Fedezzük fel együtt a bányavárosok szépségeit!

Bővebben

Nem javul a válság a fuvarozásban

2010. február 22.

A tavalyi évhez képest idén ezerrel csökkent a hazai közúti fuvarozó vállalkozások száma, a szektor teljesítménye pedig 6 százalékot esett vissza. A beharangozott gazdasági élénkülés ellenére a fuvarozásban még mindig válsághelyzet tapasztalható.

Bővebben

Márciustól drágábban használhatjuk az autópályákat

2010. február 22.

Márciustól 7-8 százalékkal drágulhatnak az autópálya-matricák, a jelenlegi legolcsóbb, 4 napos matrica ára pedig várhatóan 24 százalékkal emelkedik. A díjemelés mértéke mindegyik járműkategóriát érinti, de nem egyforma mértékben.

Bővebben

Javultak a közlekedési statisztikák

2010. február 22.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság nyilvánosságra hozta a 2009-es esztendő legfontosabb és legérdekesebb közlekedésrendészeti statisztikáit.

Bővebben

Újra a Top 50-ben

2010. január 25.

A K&V idén is bekerült Heves megye vállalkozásainak legjobb ötvenje közé. A megyei Top 50 kiadványban cégünkről megjelenő cikk röviden beszámol a K&V 20 évvel ezelőtt kezdődő történetéről, és arról is, hogy hogyan éltük meg nemzetközi fuvarozó vállalatként a gazdasági válság évét.

Bővebben

Várak mögött megbúvó mézeskalácsfalu

2010. január 25.

A ’régi’ Magyarország területén való utazásunkat a Felvidékről indítjuk, melynek első állomásaként Trencsén vidékét fedeztük fel. A környéken található sok impozáns vár valamelyikére eső választás latolgatása közben egy igazi zsákútra érkeztünk, amibe azonban egyáltalán nem volt kár belefutni: az út végén ugyanis egy mesébe illő mézeskalács falucskára bukkantunk.

Bővebben

Február 1-től változnak a csehországi útdíjak

2010. január 25.

A Cseh Köztársaságban 2010. február 1-től változnak az elektronikus útdíj-fizetési rendszer keretében a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű gépjárművekre az autópályák, gyorsforgalmi és első osztályú utak használatáért fizetendő díjak. A díj mértékét a napszaktól is függővé tették.

Bővebben

Gázzal hajtott autózás

2010. január 25.

A benzin és gázolaj árának már jó ideje magas szinten való mozgása, s a jelenlegi csúcsokat döntögető árak miatt egyre többen gondolkodnak az eddigi üzemanyagot helyettesítő alternatívákban. Ennek következtében újra kezd erőre kapni egy már nem is új keletű mozgalom, a gázautózás.

Bővebben

2013-ra várható a használatarányos útdíj bevezetése

2010. január 25.

Magyarországon legkorábban 2013-tól vezethető be a 3,5 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozó használatarányos útdíj - közölte a magyarországi díjszedési rendszer reformján dolgozó Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ.

Bővebben

Mennyi gépjárműadót fizet 2010-ben?

2010. január 25.

Jó ideje már nem az autónk súlya, hanem teljesítménye után kell gépjárműadót fizetnünk. Akinek nagyon erős autója van, az külön "büntetőadót" fizet januártól, az "egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adónak" köszönhetően. Az Fn.hu kalkulátorával most kiszámolhatjuk, hogy mennyi adót fizetünk gépjárművünk után 2010-ben! A kalkulátorhoz kattintson erre a linkre!

Bővebben

Így éltünk 20 éve - 1989 decembere

2009. december 16.

Cégünk 20 éves fennállása alkalmából januárban indított, nosztalgikus időutazásra csábító, 1989-ről szóló „életkép”-sorozatunk utolsó „fejezetéhez” érkeztünk.
Az 1989-es esztendőről összefoglalóan megállapítható, hogy igencsak „eseménydús” volt. Minden hónapra jutott érdeklődésre számot tartó történés. Lássuk hát az év utolsó hónapjának legfontosabb eseményeit, majd idézzük fel a ’89-es magyar szilveszter hangulatát!

Bővebben

Fontos változás a biztosítási díj igénylésében

2009. december 16.

Megrongálódott autónk javítása után a jövő évtől már csak részletes számla ellenében követelhetjük a biztosítói kárrendezést. Más esetben a teljes összeg helyett csak csökkentett kártérítést fizetnek.

Bővebben
37 38 39 40 41 42 43 44 45