Híreink

Milyen lesz az EU új közlekedéspolitikája?

2009. június 23.

Az Európai Unió hatályos közlekedéspolitikai koncepcióját tartalmazó „Fehér Könyv" a következő év végén, azaz 2010. december 31-én szabályozási ciklusának a végére ér. Így készülőben van már a Közösség új közlekedéspolitikai programja, mely 2010 és 2020 között hivatott majd javítani az európai közlekedés biztonságát. Lássuk melyek lesznek a fő irányvonalak.

Bővebben

Így éltünk 20 éve... (1989. június)

2009. június 23.

Június hónap nem csak a naptárban szerepel központi helyen. A rendszerváltás esztendejének is középponti időszaka a magyar belpolitikában. Két olyan szimbolikus esemény is e hónapra esik, melyek mindenképp a változások gyökeres mivoltát jelképezik: ekkor indulnak meg az Ellenzéki Kerekasztal-tárgyalások és ekkor történik meg Nagy Imrének és mártírtársainak az újratemetése. De vajon tudták-e Kedves Olvasóink, hogy calcuttai Teréz anya is e napon érkezett Magyarországra? És azt, hogy e hónapban kerül a mozikba minden idők egyik legnagyobb kassszasikere? Cikkünkben többek között erről is beszámolunk.

Bővebben

Kecskemétet és Szolnokot is sztráda köti majd össze

2009. június 23.

Hamarosan elindul az M8-as gyorsforgalmi út Kecskemét (M5) - Szolnok (Abony elkerülő) közötti szakasz megépítésének tervezése.

Bővebben

Traffipaxáradat itthon és külföldön

2009. június 23.

Egyre gyakoribbak az európai rendőrségek által összehangolt akciók, áprilisban például kifejezetten a gyorshajtók kiszűrése volt a cél. Magyarországon a közeljövőben többszáz non-stop működő traffipaxot telepítenek az utak mellé, de Európában is a traffipaxok armadájára számíthatunk.

Bővebben

30 km már járható az M6/M60-as autópályán

2009. június 23.

Először haladhattak végig személyeautók az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Pécs-Bóly szakaszának mintegy 30 kilométeres szakaszán a június 9-i sajtóbejárás alkalmával. A munkálatok a teljes szakaszon akár 2009. novemberére befejeződhetnek.

Bővebben

Így éltünk 20 éve...

2009. május 25.

1989 májusa eseménydúsan telt mind politikai-gazdasági, mind kulturális és közéleti szempontból. A hónap érettségi botránnyal indul, ez év májusában váltják le végleg Kádár Jánost elnöki posztjáról, döntést hoznak a bős-nagymarosi építkezés leállításáról. De cikkünkben mindezek mellett arra is fény derül, hogy kik voltak a ’89-es Cannes-i Filmfesztivál győztesi. Érdemes tovább olvasni!

Bővebben

Megépülhet a világ leghosszabb alagútja

2009. május 25.

A világ leghosszabb alagútjának megépítését tervezik Ausztria és Olaszország között, mely a Brenner-hágó alatt vezetne 55,6 km hosszan. A vasúti alagút 2022-re épülhet meg.

Bővebben

2013-ra épül meg az összeköttetés Eger és az M3-as között

2009. május 25.

2013-ra elkészülhet az M3-ast és Egert összekötő, a környező településeket elkerülő pályaszakasz - jelentette ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektvezetője.

Bővebben

Külföldi utazások – mit hozhatunk be és mit vihetünk ki 2009-ben?

2009. május 25.

Idén is összegyűjtöttük, hogy külföldi utazásaink során mit és milyen mennyiségben hozhatunk be magunkkal, illetve vihetünk ki, ha az Európai Unión belül vagy ha azon kívülre utazunk.

Bővebben

Balesetmegelőző kamerák az M0-áson

2009. május 25.

Közel hatvan darab intelligens kamera üzemel éjjel-nappal az M0-s új szakaszán és a Megyeri-hídon. A beépített digitális balesetmegelőző funkcióval ellátott kamerák figyelmeztető jelzést adnak az autópályát ellenőrző szerveknek, hogy azok idejében reagálhassanak, ha ott baleset, vagy bármely egyéb azt kiváltható esemény történik.

Bővebben

Az e-vámeljárás bevezetéséről

2009. május 25.

Magyarországnak az EU-csatlakozást követően teljesítenie kell a közösségi jogszabályok által meghatározott feladatokat a vámigazgatásra vonatkozóan. A vámigazgatással kapcsolatos uniós célkitűzés alapján 2013-ra az összes vámeljárást elektronikus útra kell terelni.

Bővebben

Májustól már nem százalékos sebességtúllépés alapján büntetik a gyorshajtókat

2009. április 27.

Megváltoztatta a közlekedési szabálysértésekről szóló 2007-ben született rendeletét a kormány. Az új szabályok szerint május 2-tól a százalékos számítás heylett km/órában meghatározott sebességtúllépések alapján büntetik meg a gyorshajtókat. A rendőrségnek pedig még inkább érdeke lesz a büntetés kiszabása.

Bővebben
40 41 42 43 44 45 46 47 48