Híreink

Forgalomból való kivonás gépjárműadó vagy kötelező miatt

2010. április 27.

Nem árt tudni, hogy egy éve a korábbinál jóval szigorúbb szabályai vannak a forgalomból való kivonásnak. Most már nem csak az úton kockáztatjuk a forgalmi engedélyt.

Bővebben

Kárpátalja „tengerszeme”

2010. április 27.

A történelmi Magyarország látnivalói, szép helyei után való kutatásunkat a mai Ukrajna területén folytatjuk tovább.  Kárpátalja elsősorban várairól, várromjairól és természetesen - ahogy a nevében is rejlik - természeti szépségeiről híres. Mi ez utóbbit választjuk most és ellátogatunk a Szinevéri Nemzeti Park gyöngyszeméhez.

Bővebben

A május 1-jei kamionstopról

2010. április 27.

2010. május 1. ünnepének hétvégéjén Magyarországon a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás május 1-jén (szombaton) 8:00 órától május 2-án (vasárnap) 22:00 óráig tart. Néhány változást és kivételt azonban tartalmaz a mostani szabályozás.

Bővebben

Májustól egységessé válik a kabotázs az Unión belül

2010. április 27.

2010. május 14-től hatályba lép az az uniós rendelkezés, mely az egyes európai országokban kabotázs műveletet végző fuvarozókra nézve — a fuvarfeladatok ütemezését és gyakoriságát tekintve — már egységes feltételrendszert határoz meg. (Romániában és Bulgáriában azonban a kabotázs tilalma 2012-ig fennmarad.)

Bővebben

Megkezdődött az integrált vállaltirányítási rendszer bevezetése cégünknél

2010. március 24.

A K és V Kft. megkezdte az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését. Cégünk a projekt megvalósításához az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a GOP-2008-2.2.1 pályázaton keresztül jutott támogatáshoz.

Bővebben

Elérhető fotók szabálysértéseinkről a rendőrség honlapján

2010. március 23.

Most már bármikor megtekinthetjük az interneten a saját közúti szabályszegéseinkről készült hatósági képi bizonyítékokat, adatokat. A rendőrség e célra készült honlapja március eleje óta elérhető.

Bővebben

Kalandtúra az alvilágban

2010. március 23.

A Felvidék emberi kéz által épített csodái - városok, falvak s a feléjük emelkedő várak -után alábbszállunk egy föld alatti titokzatos világba, melyet a természet alkotott számunkra. A végeredményt szemlélve pedig nem marad kétséges számunkra, hogy ki a zseniálisabb építész. Látogassunk hát el Gömör barlangvilágába!

Bővebben

2009 szállítási statisztikái

2010. március 23.

Tavaly a gazdasági teljesítménnyel párhuzamosan a szállítási igények is visszaestek: a szállított áruk tömege 12, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 6 százalékkal esett vissza az előző évihez képest. Lássuk, mit mutatnak a KSH által mért adatok.

Bővebben

Kártalanítás a feleslegesen eredetvizsgára kötelezett autósoknak

2010. március 23.

Az állam februárban ígéretet tett arra, hogy 2010. január 1. és február 19. között a műszaki vizsgáztatás keretében eredetiségvizsgálat elvégzésére kötelezett autósok kártalanítja. Egyelőre azonban semmi kézzel foghatót nem láthatunk ebből az ígéretből.

Bővebben

160-nal a szomszédban

2010. március 23.

A szándék már rég meg van rá, de idén meg is valósulhat Szlovákia bizonyos autópálya szakaszain a 160 kilométer/órás engedélyezett maximális haladási sebesség.

Bővebben

2010 a megkapaszkodás éve lehet

2010. március 23.

A Közúti Nemzetközi Fuvarozók Egyesülete (IRU) hagyományos, immár 51 országra kiterjedő prognózisa enyhe gazdasági élénkülést jósol az idei esztendőre.

Bővebben

A Honda napenergiával működő hidrogén-töltőállomást avat

2010. március 4.

A Honda is igyekszik egyre nagyobb elkötelezettséget mutatni a környezetbarát technológiák iránt. A vállalat nemrég indította el a napenergiával működő hidrogén állomás prototípusát a Los Angeles-i központjánál. A cél a házi üzemanyagtöltő berendezés létrehozása, mely képes az éjszakai órák alatt utántölteni az üzemanyagcellás elektromos járműveket.

Bővebben
36 37 38 39 40 41 42 43 44