Híreink

Újra a Top 50-ben

2010. január 25.

A K&V idén is bekerült Heves megye vállalkozásainak legjobb ötvenje közé. A megyei Top 50 kiadványban cégünkről megjelenő cikk röviden beszámol a K&V 20 évvel ezelőtt kezdődő történetéről, és arról is, hogy hogyan éltük meg nemzetközi fuvarozó vállalatként a gazdasági válság évét.

Bővebben

Várak mögött megbúvó mézeskalácsfalu

2010. január 25.

A ’régi’ Magyarország területén való utazásunkat a Felvidékről indítjuk, melynek első állomásaként Trencsén vidékét fedeztük fel. A környéken található sok impozáns vár valamelyikére eső választás latolgatása közben egy igazi zsákútra érkeztünk, amibe azonban egyáltalán nem volt kár belefutni: az út végén ugyanis egy mesébe illő mézeskalács falucskára bukkantunk.

Bővebben

Február 1-től változnak a csehországi útdíjak

2010. január 25.

A Cseh Köztársaságban 2010. február 1-től változnak az elektronikus útdíj-fizetési rendszer keretében a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű gépjárművekre az autópályák, gyorsforgalmi és első osztályú utak használatáért fizetendő díjak. A díj mértékét a napszaktól is függővé tették.

Bővebben

Gázzal hajtott autózás

2010. január 25.

A benzin és gázolaj árának már jó ideje magas szinten való mozgása, s a jelenlegi csúcsokat döntögető árak miatt egyre többen gondolkodnak az eddigi üzemanyagot helyettesítő alternatívákban. Ennek következtében újra kezd erőre kapni egy már nem is új keletű mozgalom, a gázautózás.

Bővebben

2013-ra várható a használatarányos útdíj bevezetése

2010. január 25.

Magyarországon legkorábban 2013-tól vezethető be a 3,5 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozó használatarányos útdíj - közölte a magyarországi díjszedési rendszer reformján dolgozó Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ.

Bővebben

Mennyi gépjárműadót fizet 2010-ben?

2010. január 25.

Jó ideje már nem az autónk súlya, hanem teljesítménye után kell gépjárműadót fizetnünk. Akinek nagyon erős autója van, az külön "büntetőadót" fizet januártól, az "egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adónak" köszönhetően. Az Fn.hu kalkulátorával most kiszámolhatjuk, hogy mennyi adót fizetünk gépjárművünk után 2010-ben! A kalkulátorhoz kattintson erre a linkre!

Bővebben

Így éltünk 20 éve - 1989 decembere

2009. december 16.

Cégünk 20 éves fennállása alkalmából januárban indított, nosztalgikus időutazásra csábító, 1989-ről szóló „életkép”-sorozatunk utolsó „fejezetéhez” érkeztünk.
Az 1989-es esztendőről összefoglalóan megállapítható, hogy igencsak „eseménydús” volt. Minden hónapra jutott érdeklődésre számot tartó történés. Lássuk hát az év utolsó hónapjának legfontosabb eseményeit, majd idézzük fel a ’89-es magyar szilveszter hangulatát!

Bővebben

Fontos változás a biztosítási díj igénylésében

2009. december 16.

Megrongálódott autónk javítása után a jövő évtől már csak részletes számla ellenében követelhetjük a biztosítói kárrendezést. Más esetben a teljes összeg helyett csak csökkentett kártérítést fizetnek.

Bővebben

Még drágább lesz a sikertelen műszaki vizsga

2009. december 16.

A jövő év újabb - az autósokra kedvezőtlen - változása a műszaki vizsga jelentős szigorítása: ha a jármű megbukik a vizsgán, a vizsgabiztosnak ki kell vonnia a forgalomból.

Bővebben

Kötelező téli felszerelések Európa országaiban

2009. december 16.

Beköszöntött az igazi tél Európában, így mielőtt külföldre autóznánk, érdemes áttekinteni, hogy az egyes országokban a hatóságok milyen téli felszereléseket követelhetnek meg a gépjárművezetőtől.

Bővebben

Átterelődhet hazánkba a szlovák teherforgalom

2009. december 16.

Kamionáradatra számíthatunk a jövő évtől a hazai utakon, ugyanis a szlovák elektronikus útdíj bevezetése miatt kifizetődőbb lesz a fuvarozók számára a magyarországi útvonalak használata.

Bővebben

Éveket kell várni a dubrovniki sztrádára

2009. december 16.

Úgy tűnik, hogy még sincs olyan közel az az idő, mikor egészen Dubrovnikig száguldhatunk a horvátországi autópályákon. Az állam ez irányú túlköltekezései miatt megtörni látszik a sztrádaépítési lendület.

Bővebben