Híreink

Korszerű raktárbázis építését kezdte meg a K és V Kft. Gyöngyösön

2013. április 24.

Uniós támogatásból új 5000 raklap férőhelyes, speciális követelményeknek megfelelő raktárral bővíti szolgáltatásait a K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft. Gyöngyösön. A Kft. közel 139 millió forint Uniós támogatást nyert a „Komplex logisztikai szolgáltatásfejlesztés" elnevezésű pályázatkiíráson (GOP-2011-3.2.1) az Új Széchenyi Terv keretében.

Bővebben

Királyi őfelsége, az orániai herceg indította el az Euro 6-os tehergépkocsik sorozatgyártását

2013. április 24.

A jövő évi átálláson az Euro6-os normára minden gyártó gőzerővel dolgozik. Minden jelentős vállalat bemutatta már az ehhez a környezetvédelmi normához igazodó motorját, legtöbbjük mindjárt új modellt is prezentált a váltásnál, de egy alapos ráncfelvarrás volt a minimum, hogy megkülönböztethető legyen az újdonság.

Bővebben

Elképesztő újítások a Holland autópályákon

2013. április 24.

A közlekedésbiztonság érdekében Hollandiában idén tervezik bevezetni azt a páratlan újítást, amellyel az útburkolati jelet éjszaka is láthatóvá teszik.

Bővebben

Bővül a magyar autópálya-hálózat

2013. április 24.

A tervek szerint jövő szeptemberre már az M43-as is eléri az országhatárt: vagyis megépül az autópálya Makótól a határig még hiányzó 23,1 kilométeres szakasza.

Bővebben

Biztonságosabb és környezetkímélőbb kamionokat szeretne az Európai Bizottság

2013. április 24.

Biztonságosabbá és egyúttal környezetkímélőbbé tenné a kamionokat az Európai Bizottság azzal, hogy engedélyezik, a vezetőfülke lekerekített legyen, a teherautó hátuljára pedig légterelők kerüljenek - közölte hétfőn Siim Kallas, a brüsszeli testület közlekedésért felelős tagja.

Bővebben

Az i-Cell Kft. lett az útdíj tender új nyertese

2013. április 24.

A Getronics Kft. januári visszalépése után egy kisvállalkozás, az i-Cell Kft. és szövetségesei kaphatnak lehetőséget az ország 6318 kilométernyi közútját lefedő hálózat kiépítésére - számolt be a Népszabadság a váratlan fordulatról.

Bővebben

A gyermekek védelme miatt módosul a KRESZ

2013. április 24.

A jövőben egy álló gyermekszállító busz mellett legfeljebb 30 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnának el a járművek, és ez a sebesség lenne kötelező ott is, ahol gyermekek léphetnek az úttestre - ezt is tartalmazza a közúti közlekedés szabályait (KRESZ) módosító kormányrendelet tervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

Bővebben

Környezettudatos áruszállítás

2013. március 24.

Cégünk februárban lecserélte az utolsó EURO 3-as gépjárműveit, és helyettük 5db EURO 5 EEV-s gépjárművet vásárolt, így nemzetközi fuvarfeladatainkat már csakis a legkorszerűbb környezetbarát gépjárművekkel teljesítjük.

Bővebben

Szigorúbban büntetik az ittas vezetést

2013. március 24.

Míg eddig 0,80 ezrelék volt a megengedett határ, júliustól életbe lép az új szabály, miszerint a véralkohol-szint nem haladhatja meg a 0,50 ezreléket. Azonban ha valaki mégis túllépi ezt a szintet, az automatikusan büntetőeljárást von maga után.

Bővebben

Változások a fővárosi behajtási rendszerben

2013. március 24.

A Fővárosi Közgyűlés 2013. február 22-én elfogadta a Budapesti Közlekedési Központ javaslatát, mely szerint a jövőben a túlméretes járműveknek - a közútkezelői hozzájárulás mellett - a korlátozott övezetekben és a fővárosi közutakon való közlekedéshez behajtási hozzájárulással is rendelkezniük kell.

Bővebben

Októberre halasztják a francia öko-adó bevezetését

2013. március 24.

A júliusra tervezett „ecotaxe” bevezetését októberre halasztják Franciaországban. A franciák azt az indoklást adták, hogy még dolgozniuk kell a rendszer működésén, mielőtt azt próbaüzembe helyeznék. Az öko-adó a 3,5 tonnát meghaladó tehergépjárművekre vonatkozik majd 15.000 km autópálya-hálózaton. A díj 0,12 euró lesz kilométerenként.

Bővebben

Ausztriában 2013 januárjától megváltoztak az úthasználati díjak

2013. március 24.

A 3,5 t megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek után fizetendő úthasználati kilométerdíjak átlagosan 3 százalékkal emelkedtek januártól Ausztriában.

Bővebben
21 22 23 24 25 26 27 28 29