Híreink

Elvonó ingerek vezetés közben - a dohányzás vagy az evés is tiltottá válhat

2013. január 30.

Bár egyelőre csak a mobiltelefon használata büntehető, de nem kizárt, hogy a jövőben tiltott lesz a vezetés közbeni evés, dohányzás vagy akár a GPS készülék nyomkodása is.

Bővebben

Autópálya - díjváltozások és újdonságok

2013. január 30.

A személyautókra kiszabott pályahasználati díj szerencsére idén nem növekszik. Minden más fronton azonban változás történik. Tehergépjárművek számára megszűnik az éves matrica, az autóbuszok és lakóautók viszont januártól az újonnan bevezetendő B2 kategóriába tartoznak majd.

Bővebben

NFM - nem fog csúszni az e-útdíj projekt

2013. január 30.

A fejlesztési tárca államtitkára szerint az állam mindenben a jogszabályoknak megfelelően fog eljárni az elektronikus útdíjszedési rendszer ügyében; a projekt nem csúszik, július elsejére elkészül.

Bővebben

Jövőre nem drágul az autópálya a személygépkocsik esetében

2012. december 17.

Személygépkocsikra a jövő évben is az ideivel megegyező árakon vásárolhatnak e-matricát az autósok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendeletmódosítási tervezete szerint.

Bővebben

Autósok, figyelem! A kgfb-szerződést is elkérheti a rendőr a jövőben

2012. december 17.

A közúti ellenőrzés során a közlekedési hatóság a jármű és a vezetője okmányai mellett az érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) szerződés meglétét is ellenőrzi - az erről is szóló nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Bővebben

Január 1-től nőnek az úthasználati díjak Ausztirában

2012. december 17.

2013-tól nőnek a 3,5 tonna feletti teherautók közúthasználati díjai Ausztriában, adta közzé az autópálya-kezelő Asfinag. Átlagosan 3%-al többet kell majd a kasszánál hagyni.

Bővebben

Már SMS-ben is fizethető a romániai útdíj

2012. december 17.

Már SMS-ben is ki lehet fizetni a rövid lejáratú útdíjat Romániában az Orange mobilhálózat 7500-as telefonszámára küldött szöveges üzenettel - jelentette be a román autópályákat és országutakat kezelő Országos Útügyi Vállalat (CNADNR).

Bővebben

Amit még sosem hallottál a karácsonyról!

2012. december 17.

Tudtad, hogy Írországban sört, whiskey-t és rétest készítenek ki a Mikulásnak az ajtó elé, Ausztráliában pedig kenguruk húzzák a télapó szánját? Hasonló, az ünneppel kapcsolatos érdekességekre bukkantunk, és elmeséljük a karácsonyfán csillogó ezüstfüzér mesebeli történetét is.

Bővebben

A K&V üzembe helyezte új járműszerelvényeit

2012. november 28.

Megérkeztek és már az utakon feladataikat végzik új szerelvényeink. Flottánk még októberben bővült 10 db ponyvás és 2 db hűtős pótkocsival és az őket vontató új DAF XF-fekkel. Az új szállítókapacitással lehetőségünk nyílik megbízóink fuvarfeladatainak mind rugalmasabb és teljes körűbb kiszolgálására.

Bővebben

E-útdíj - A fuvarozók külön sorban szerepeltetnék a díjat a számlán

2012. november 28.

A fuvarozók szeretnék, ha megbízóik a számlákon láthatnák, hogy a jövő nyáron bevezetendő elektronikus útdíj miatt növekszik a fuvardíj, ezért külön sorban szerepeltetnék ezt a tételt a számláikban - mondta Vereczky Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke, a második Magyar Fuvarozói Fórumon csütörtökön Budapesten. Ettől a változástól nem zárkózott el Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, aki előadásában ismertette az elektronikus útdíjakat is.

Bővebben

Hol és mikor kötelező a téli gumi?

2012. november 28.

Magyarországon nem, de Európa mind több államában, köztük szomszédos országokban is előírják a jogszabályok a téli abroncsok használatát. Ám a szabályozás nem egységes: van, ahol az időjárási helyzettől, van, ahol dátumoktól teszik kötelezővé a téli gumik használatát.

Bővebben

A DAF bemutatja az eddigi legjobb XF-et

2012. november 28.

A hannoveri teherautó-kiállításon a DAF bemutatta új Euro 6-os XF zászlóshajó modelljét. Az új XF gyártása 2013 tavaszán kezdődik. A DAF designkritériumainak köszönhető maximális szállítási hatékonyság eredménye az iparágban egyedülállóan alacsony üzemeltetési költség és az optimalizált járműteljesítmény. Az Euro 6-os DAF XF új alvázat, üzemanyag-takarékos Euro 6-os PACCAR MX motort, aerodinamikus külsőt és modern, tágas belső teret kapott.

Bővebben
21 22 23 24 25 26 27 28 29