Híreink

Az i-Cell Kft. lett az útdíj tender új nyertese

2013. április 24.

A Getronics Kft. januári visszalépése után egy kisvállalkozás, az i-Cell Kft. és szövetségesei kaphatnak lehetőséget az ország 6318 kilométernyi közútját lefedő hálózat kiépítésére - számolt be a Népszabadság a váratlan fordulatról.

Bővebben

A gyermekek védelme miatt módosul a KRESZ

2013. április 24.

A jövőben egy álló gyermekszállító busz mellett legfeljebb 30 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnának el a járművek, és ez a sebesség lenne kötelező ott is, ahol gyermekek léphetnek az úttestre - ezt is tartalmazza a közúti közlekedés szabályait (KRESZ) módosító kormányrendelet tervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

Bővebben

Környezettudatos áruszállítás

2013. március 24.

Cégünk februárban lecserélte az utolsó EURO 3-as gépjárműveit, és helyettük 5db EURO 5 EEV-s gépjárművet vásárolt, így nemzetközi fuvarfeladatainkat már csakis a legkorszerűbb környezetbarát gépjárművekkel teljesítjük.

Bővebben

Szigorúbban büntetik az ittas vezetést

2013. március 24.

Míg eddig 0,80 ezrelék volt a megengedett határ, júliustól életbe lép az új szabály, miszerint a véralkohol-szint nem haladhatja meg a 0,50 ezreléket. Azonban ha valaki mégis túllépi ezt a szintet, az automatikusan büntetőeljárást von maga után.

Bővebben

Változások a fővárosi behajtási rendszerben

2013. március 24.

A Fővárosi Közgyűlés 2013. február 22-én elfogadta a Budapesti Közlekedési Központ javaslatát, mely szerint a jövőben a túlméretes járműveknek - a közútkezelői hozzájárulás mellett - a korlátozott övezetekben és a fővárosi közutakon való közlekedéshez behajtási hozzájárulással is rendelkezniük kell.

Bővebben

Októberre halasztják a francia öko-adó bevezetését

2013. március 24.

A júliusra tervezett „ecotaxe” bevezetését októberre halasztják Franciaországban. A franciák azt az indoklást adták, hogy még dolgozniuk kell a rendszer működésén, mielőtt azt próbaüzembe helyeznék. Az öko-adó a 3,5 tonnát meghaladó tehergépjárművekre vonatkozik majd 15.000 km autópálya-hálózaton. A díj 0,12 euró lesz kilométerenként.

Bővebben

Ausztriában 2013 januárjától megváltoztak az úthasználati díjak

2013. március 24.

A 3,5 t megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek után fizetendő úthasználati kilométerdíjak átlagosan 3 százalékkal emelkedtek januártól Ausztriában.

Bővebben

Ünnepnapok, hétvégi fesztiválok, vásárok - kikre vonatkozik a kamionstop?

2013. március 24.

Talán nem újdonság, hogy Magyaországon a közlekedési korlátozásról szóló jogszabály felmntést ad a szokásos hétvégi és ünnepnapi kamionstop alól a hűtött-fűtött, vagy például gyógyszerkészítményeket szállító 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveknek. Ez a mentesség azonban ugyanúgy érvényes a hétvégi rendezvényeket kiszolgáló fuvareszközökre, ha a rendelkeznek az ezt igazoló megfelelő iratokkal és okmányokkal.

Bővebben

Új parkoló-információs táblák Ausztriában

2013. január 31.

Új információs rendszer bevezetésén dolgozik az osztrák autópálya-kezelő ASFINAG. Első lépésként a főváros Bécs környékén helyeztek el olyan közlekedési táblákat, melyek a közelben található szabad parkolóhelyeit mutatja az arra járóknak, most pedig Linz körzetében állítottak fel hasonló eszközöket. A táblákon a parkolóhelyek neve, távolsága és egy változtatható rész segítségével a telítettség állapota jelenik meg. Ennek segítségével a sofőrök időben informálódhatnak a szabad parkolóhelyek hollétéről.

Bővebben

Fuvarozás téli időjárási viszonyok között

2013. január 30.

Az idei változatosan rossz időjárási és útviszonyok az áruszállító szektor munkáját is megnehezítik. A gyakoribb útlezárások és balesetek, a lassabb haladás a szállítmányok késését is okozhatja. Ezért ez az időszak jobban próbára teszi a fuvarozó cégek teljes csapatát a gépkocsivezetőktől a diszponensekig.

Bővebben

Ónos eső, nedves utak, havas utak, köd - hogyan vezessünk?

2013. január 30.

Az idei tél bőven hozott már és még hozhat is számunkra a fenti időjárás okozta veszélyes útviszonyokból. Mi a megfelelő vezetési technika ilyenkor és mire kell odafigyelnünk magunk és mások biztonsága érdekében?

Bővebben

Több pénzt akar a rendőrség az autósoktól

2013. január 30.

A következő két évben megközelítőleg 12 milliárd forintot költ a rendőrség arra, hogy a sztrádákon akár 15-20 kilométerenként működhessenek traffipaxok.

Bővebben
20 21 22 23 24 25 26 27 28