Megosztás:

Energiahatékonyság cégünknél

2023. november 15.

A K&V hosszú ideje elkötelezetten igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát, hogy kevésbé terheljük a környezetünket. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink, unokáink egy élhetőbb világban nőjenek fel, és segítsünk munkatársainknak az energiaválság idején is spórolni, anélkül hogy otthonuk kellemetlenül hideg vagy túl meleg lenne.

 

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet készített számunkra egy útmutatót, ami segít nekünk az energiafogyasztás és a rezsiszámla csökkentésében. Otthon vagy munkahelyünkön ingyenesen és könnyen alkalmazható módszerekkel is mérsékelhetjük az energiaszükségletünket. Például télen a rövid ideig tartó, de kitárt ablakokkal és kereszthuzattal nagy légcserét biztosító szellőztetés javasolt. Így a lakás sem hűl ki, és az utcát sem fűtjük.

Fontos, hogy ne takarjuk el a fűtőtesteket bútorokkal vagy függönyökkel, viszont hővisszaverő fóliát érdemes alkalmazni a fűtőtestek mögötti falon. A kazánok és konvektorok rendszeres karbantartása, vízkőtelenítése bár kiadásokkal jár, de a rezsiszámlában jól láthatóan megtérül. Érdemes alacsony fogyasztású LED izzókra váltani, a nyári hónapokban pedig klíma helyett ventilátort használni.

Nagyobb beruházások, például hőszigetelés, ablakcserék és fűtésrendszer korszerűsítése a legnagyobb energiamegtakarítást hozza, de ezek megtervezéséhez, kivitelezéséhez érdemes szakember segítségét kérni. Az energiaválság és az energiaszegénység problémája aktuális, és az útmutató ezen is segít. Az energiaszegénységben élők gyakran rossz energiahatékonyságú lakásokban élnek, ami nagy részét jövedelmüknek felemészti, így nincs forrásuk energetikai beruházásokra. Rossz hatékonyságú lakások esetén még több pénzt kell költeni a fűtésre.

Az energiatakarékosság nemcsak pénzt takarít meg, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti a széndioxid-kibocsátást, segítve ezzel a klímaváltozás elleni küzdelmet a következő generációk számára.

Vissza
Kapcsolódó anyagok
 • Elektromos Volvo járművet teszteltünk
 •  

  Aktuális híreink

  35 év 35 jócselekedet - élelmiszerszállítás

  2024. április 10.

  Ahogy már említettük, idén ünnepeljük a K&V megalakulásának 35. évfordulóját , és ebből az alkalomból 35 jócselekedetet hajtunk végre az év során. Áprilisban különleges akcióval készültünk: 35 raklap élelmiszert szállítunk ki az ország 35 különböző pontján működő segélyszervezeteknek az Élelmiszerbank raktárából.

  Bővebben

  ESG a K&V-nél: Új fejezet a fenntarthatóság jegyében

  2024. április 3.

  A K&V teljes mértékben elkötelezett az ESG (Environmental, Social, and Governance - Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok bevezetése mellett. Azonban az ESG nem csak egy újabb irányelv számunkra, hanem egy mélyen gyökerező elköteleződés, hogy felelősen járjunk el üzleti tevékenységünk minden területén, hiszen 2008 óta ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszert tartunk fenn.  

  Bővebben

  MagyarBrands díjat vehettük át

  2024. március 28.

  Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

  Bővebben

  35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

  2024. március 26.

  Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

  Bővebben

  Szervizbővítés Cégünknél

  2024. március 25.

  A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

  Bővebben

  Logisztikai Park minősítést kaptunk

  2024. március 13.

  Nagy örömmel jelentjük, hogy a K&V múlt héten csütörtökön hivatalosan is Logisztikai Park minősítést kapott! Ez a megtisztelő cím Nagy Márton aláírásával került hozzánk, és Dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes-államtitkár, valamint Fülöp Zsolt, az Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége elnöke adta át a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről.

  Bővebben