Megosztás:

Kevesebbet utazunk autópályán

2012. március 26.

Nem lehet az autósok pénztárcájába a végsőkig nyúlkálni: az autópálya matrica áremelesek meghozták várható hatásukat, kevesebb autó hajt fel a pályákra. Az állam mégis több bevételhez jutott.

Január elsejével megszűnt a négynapos matrica, azóta a legkisebb tétel a 10 napos változat, ami jelenleg 2975 Ft-ért kapható. Ennek köszönhetően február közepéig, az év első másfél hónapjában ötödével kevesebb e-matrica fogyott itthon, mint egy évvel korábban. A korábbi években 950 000 darab négynapos matricát vettek az autósok az év ugyanezen időszakában, míg a változtatást követően a korábbi négynaposnál kétszer drágább heti e-matricából 736 000-et vásároltak, az egy évvel ezelőtti mennyiséggel szemben.

Az állam ennek ellenére mégis jó üzletet csinált, mivel a rafinált áremelésnek köszönhetően 2,2 milliárd volt az idei bevétel, az egy évvel ezelőtti 1,8 milliárddal szemben.

A változtatás leginkább azokat az autósokat érinti, akik csak alkalmanként, egyszeri út miatt hajtatottak eddig rá a pályára. Ők ezután háromszor is meggondolják, hogy érdemes-e háromezer forintért megvenni a matricát. A válasz pedig ok esetben az, hogy nem. A kérdés csak az, hogy az emiatt a főutvonalakon, városokban, falvakban újra megnövekedett forgalom, és az abból származó kényelmetlenségek, nem beszélve a nagyobb baleseti kockázatról, szintén ennyire jó üzlet lesz-e az államnak.

Vissza

 

Aktuális híreink

MagyarBrands díjat vehettük át

2024. március 28.

Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

2024. március 26.

Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

Bővebben

Szervizbővítés Cégünknél

2024. március 25.

A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

Bővebben

Logisztikai Park minősítést kaptunk

2024. március 13.

Nagy örömmel jelentjük, hogy a K&V múlt héten csütörtökön hivatalosan is Logisztikai Park minősítést kapott! Ez a megtisztelő cím Nagy Márton aláírásával került hozzánk, és Dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes-államtitkár, valamint Fülöp Zsolt, az Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége elnöke adta át a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről.

Bővebben

Megalakult az ESG tanács

2024. március 11.

2023 végén az országgyűlés elfogadta az ún. ESG törvényt (2023. évi CVIII. tv.), melynek célja, hogy a világgazdaság fenntartható működésre történő átállása során a magyar vállalatok versenyképességét garantálja

Bővebben

KRESZ megújítása

2024. március 4.

Közlekedésszakmai fórumot tartottak február közepén a KRESZ megújításáról

Bővebben