Megosztás:

Amit az európai egészségbiztosítási kártyáról tudni kell

2011. május 25.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerint a nyári szezon közeledtével, utazás előtt érdemes kiváltani az európai egészségbiztosítási kártyát, emellett az OEP az utasbiztosítás megkötését is ajánlja.

Az OEP pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet: a Magyarországon biztosítással rendelkezők az európai egészségbiztosítási kártyával az uniós tagállamokban az OEP terhére is igénybe vehetik az "orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokat".

E szerint tehát nem csak a sürgősségi ellátás díját fedezi az OEP. Mint írták: a kezelőorvos dönti el, hogy a szükséges ellátásba mely beavatkozások tartoznak, de nem csupán a sürgősségi ellátás.

Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a kártyával külföldön csak az egészségbiztosítás illetékes szerveivel szerződésben álló szolgáltatótól, állami egészségügyi intézménytől lehet ellátást igénybe venni.

A kártya bármely egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervnél térítésmentesen igényelhető, de megsemmisülése, megrongálódása, vagy elvesztése esetén igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.

A kártya kiadásához személyigazolványra, taj-kártyára, nem rendezett biztosítási jogviszony esetén a jogosultságot bizonyító okmányokra van szükség. Az európai egészségbiztosítási kártya kiállításától számítva 36 hónapig érvényes.

Az OEP kiemeli továbbá, hogy miután a turisták által sűrűn látogatott üdülőhelyek környékén az orvosok döntően magánpraxisban működnek, illetve bizonyos államokban a magyarországinál szűkebb a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások köre, továbbá egy külföldön elszenvedett baleset esetén a hazaszállítást csak kivételes esetben fedezi a kötelező egészségbiztosítás, "mindenképpen ajánlatos megfontolni utasbiztosítás megkötését is".

Vissza

 

Aktuális híreink

35 év 35 jócselekedet - élelmiszerszállítás

2024. április 10.

Ahogy már említettük, idén ünnepeljük a K&V megalakulásának 35. évfordulóját , és ebből az alkalomból 35 jócselekedetet hajtunk végre az év során. Áprilisban különleges akcióval készültünk: 35 raklap élelmiszert szállítunk ki az ország 35 különböző pontján működő segélyszervezeteknek az Élelmiszerbank raktárából.

Bővebben

ESG a K&V-nél: Új fejezet a fenntarthatóság jegyében

2024. április 3.

A K&V teljes mértékben elkötelezett az ESG (Environmental, Social, and Governance - Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási) szempontok bevezetése mellett. Azonban az ESG nem csak egy újabb irányelv számunkra, hanem egy mélyen gyökerező elköteleződés, hogy felelősen járjunk el üzleti tevékenységünk minden területén, hiszen 2008 óta ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszert tartunk fenn.  

Bővebben

MagyarBrands díjat vehettük át

2024. március 28.

Elismert magyar márkának lenni különösen jóleső érzés!

Bővebben

35 év 35 jócselekedet - Önkéntesen a kutyákért

2024. március 26.

Az idénre vállalt 35 év - 35 jótett sorozatunk legújabb állomásaként kollégáink szombat délelőtt az Ebrendészet Gyöngyös munkáját segítették önkéntesként kutyafürdetéssel, szárítással és szállítással, valamint információátadással az örökbefogadható kutyusokra vonatkozóan a Mátra Művelődési Központ előtt megrendezett Húsvétváró programon.

Bővebben

Szervizbővítés Cégünknél

2024. március 25.

A K&V szervizkapacitásának bővítése: új mérföldkő a járműjavításban

Bővebben

Logisztikai Park minősítést kaptunk

2024. március 13.

Nagy örömmel jelentjük, hogy a K&V múlt héten csütörtökön hivatalosan is Logisztikai Park minősítést kapott! Ez a megtisztelő cím Nagy Márton aláírásával került hozzánk, és Dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes-államtitkár, valamint Fülöp Zsolt, az Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége elnöke adta át a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről.

Bővebben